Βίντεο που δείχνει να χτυπούν άλογο με μαστίγιο στον κυπριακό ιππόδρομο προκαλεί απορίες

Είναι αυτή μια πάγια πρακτική που ακολουθείται για τα ατίθασα άλογα που δεν μπαίνουν στο τρόλεϊ μεταφοράς ή μια μορφή κακοποίησης;

 


Article featured image
Article featured image

Ένα βίντεο που ανέβηκε στα κοινωνικά δίκτυα, αργά χθες το βράδυ, δείχνει μία σκηνή που εκτυλίχθηκε μέσα στον Ιππόδρομο, στη Λευκωσία, όπου κάποιος -ίσως- εργάτης του ιπποδρόμου χτυπάει ένα άλογο με το μαστίγιο.

Τα όσα διαδραματίζονται στα λίγα δευτερόλεπτα που διαρκεί το βίντεο, όπως ήταν αναμενόμενο, προκάλεσαν αρκετές αντιδράσεις από χρήστες του διαδικτύου, με πιο έντονη του Προέδρου του Κόμματος των Ζώων Κυριάκου Κυριάκου, ο οποίος με σχόλιό του χαρακτήρισε την πράξη ως ξεκάθαρη κακοποίηση του ζώου και δεσμεύτηκε να διερευνήσει το θέμα σε βάθος.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τη CITY, ο κος Κυριάκου ανέφερε πως ήδη το βίντεο έχει σταλεί σε ειδήμονες του εξωτερικού για να εξεταστεί η αυθεντικότητά του, αλλά και να επιβεβαιωθεί ή διαψευσθεί η βία έναντι του ζώου και ακολούθως, όταν έχουν τα αποτελέσματα από τους ειδικούς, θα απευθυνθούν στις αρμόδιες Αρχές της δημοκρατίας για εξηγήσεις.

«Δεν γνωρίζουμε εάν αυτό είναι μια πρακτική που ακολουθείται στον ιππόδρομο για τη συμμόρφωση των ζώων ή ένα μεμονωμένο περιστατικό από κάποιον ανειδίκευτο εργάτη, ωστόσο είναι καταδικαστέο και πρέπει να υπάρξει τιμωρία. Υπάρχει ειδικό εγχειρίδιο 222 σελίδων για το πώς πρέπει να συμπεριφέρονται στα άλογα του ιπποδρόμου και μία τέτοια συμπεριφορά δεν δικαιολογείται».

Σε μία άλλη εξέλιξη, όπως αναφέρει το διαδικτυακό Sigmalive, το οποίο ασχολήθηκε επίσης με το θέμα, ο Γενικός Διευθυντής της Λέσχης Ιπποδρομιών Λευκωσίας Γιώργος Χατζημηνάς, χαρακτήρισε το περιστατικό απαράδεκτο ενώ τόνισε ότι ενδεχομένως να είναι και «εγκληματικό».

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ