Τ/κ πέταγαν ψευδοαγγουράκια έξω από το «πρωθυπουργικό» γραφείο

Οι συνεχόμενες αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων στα κατεχόμενα οδήγησαν στην πρώτη οργανωμένη εκδήλωση διαμαρτυρίας με όπλο… αγγούρια.

 


Article featured image
Article featured image

Με τη συμβολική ονομασία «Σβήσε τη μηχανή», οι Τουρκοκύπριοι συμπατριώτες μας διοργάνωσαν την πρώτη οργανωμένη εκδήλωση διαμαρτυρίας στους δρόμους, αντιδρώντας στις συνεχόμενες αυξήσεις των καυσίμων. 

Η εκδήλωση οργανώθηκε μέσω Facebook και τη στήριξή της σε αυτή ανακοίνωσε η «ένωση συλλόγων Τ/κ οδηγών» και πραγματοποιήθηκε μπροστά από το «πρωθυπουργικό γραφείο» με τους διαμαρτυρόμενους οδηγούς να πετάνε στην αυλή του κτιρίου αγγουράκια.

Δεκάδες αυτοκίνητα στάθμευσαν μπροστά από το «πρωθυπουργικό γραφείο» και στη μέση του δρόμου με αποτέλεσμα να διακοπεί η τροχαία κίνηση, ενώ η «αστυνομία» που είχε πάρει μέτρα ασφαλείας στην περιοχή, δεν επέτρεψε σε δύο άδεια λεωφορεία, οι οδηγοί των οποίων ήθελαν να πάρουν μέρος στη διαμαρτυρία, να προσεγγίσουν τον χώρο.

 



Οι διαμαρτυρόμενοι φώναζαν συνθήματα εναντίον της «κυβέρνησης» και καλούσαν τον «πρωθυπουργό», Ερχιουρμάν «κλείστε τα κλιματιστικά και βγείτε έξω».  Εκ μέρους των διαμαρτυρόμενων ο Χασάν Κουρουμαναστιρλί  δήλωσε στους δημοσιογράφους που κάλυπταν την εκδήλωση ότι πρόκειται για μια αυθόρμητη ενέργεια κάποιων ατόμων που πήγαν μέχρι εκεί (στο «πρωθυπουργικό γραφείο») διεκδικώντας το δίκιο τους. Η «χώρα» φλέγεται, πρόσθεσε και «εάν έχουν τα μούτρα να βγουν έξω από τα κλιματιζόμενα δωμάτιά τους και να δώσουν λογαριασμό στον κόσμο».

Παρόμοια εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τ/κ ΜΜΕ και στην Αμμόχωστο αλλά η «αστυνομία» έκοβε πρόστιμα σε όσους οδηγούς «έσβηναν τη μηχανή» του αυτοκινήτου στις 11 το πρωί, όπως ήταν προγραμματισμένη η εκδήλωση, με το αδίκημα της παρακώλησης της τροχαίας κυκλοφορίας.

Να σημειωθεί ότι οι πέντε συντεχνίες του «δημοσίου» συνεχίζουν για 4η ημέρα την αποχή από την υπερωριακή απασχόληση που επηρεάζει κυρίως νοσοκομεία και «τελωνεία», ενώ την ερχόμενη εβδομάδα, στις 5 Σεπτεμβρίου ανακοίνωσαν εκδήλωση διαμαρτυρίας οι κτηνοτρόφοι και στις 6 Σεπτεμβρίου η τ/κ συνδικαλιστική πλατφόρμα.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ