«Στα 90 ξεκινάει η ζωή» [αυτό είναι το νέο σλόγκαν του Συνεργατισμού]

Ή τουλάχιστον αυτό θα έπρεπε να ήταν εάν συνέχιζε τη λειτουργία του και ξεκινούσε μια καινούργια προωθητική καμπάνια δανείων.

 


Article featured image
Article featured image

Παράλληλα με τα προβλήματα και τις εντάσεις στον τομέα της Παιδείας που μας απασχόλησαν έντονα τις προηγούμενες εβδομάδες, έτρεχαν και οι καταθέσεις στην Επιτροπή για την κατάρρευση του Συνεργατισμού. Τυχαία πάντα.

Μίζες, κουμπαριλίκκια, χάρες, παραλείψεις, παρασπονδίες, ατυχείς συγκυρίες, υποχρεώσεις, όλα έπαιξαν και όλα ακούστηκαν τις μέρες που πέρασαν σε σχέση με τη λειτουργία του Συνεργατισμού όλα τα προηγούμενα χρόνια, έως και πριν μερικούς μήνες.

Ωστόσο, σήμερα, που ο Συνεργατισμός αποχαιρετάει τα εγκόσμια, ήρθε η κατάθεση του Γιώργου Κίττου, μέλους της Επιτροπείας, να βάλει την ταφόπλακα.

Μεταξύ πολλών άλλων, ο κος Κίττος ανέφερε στην κατάθεσή του αυτολεξεί «Είδα πάρα πολλά σε σχέση με τις ατασθαλίες που γίνονταν στα ΣΠΙ. Εκτιμητές να υπερεκτιμούν ακίνητα για παραχώρηση δανείων. Δάνεια να παραχωρούνται σε γυναίκα 90 ετών με περίοδο αποπληρωμής 40 χρόνια κ.ά. Όλα γινόντουσαν εκεί», επιβεβαιώνοντας παράλληλα ότι για αρκετά δάνεια υπήρχαν υποθήκες που αφορούσαν ακόμα και εκκλησίες και κοιμητήρια.

Όπως διαβάζουμε στο Sigmalive, ο κ. Κίττος, απαντώντας σε ερωτήσεις, είπε ότι ο ίδιος ως μέλος της Επιτροπείας δεν είχε καμιά ενημέρωση ούτε γνώριζε για τη λίστα που δόθηκε στην Επιτροπή για το Συνεργατισμό για διαγραφέντα δάνεια που ενέκρινε ο Υπουργός Οικονομικών.

Είπε επίσης, ως μέλος της Επιτροπής Αμοιβών, ότι η Επιτροπή δεν έλαβε καμιά απόφαση για αμοιβή 25,000 ευρώ στον εκπρόσωπο του Υπουργείου Οικονομικών Διονύση Διονυσίου, για τη συμμετοχή του στις συνεδριάσεις της Επιτροπείας και ότι η απόφαση ενδεχομένως να λήφθηκε από αλλού, ίσως με διάταγμα του Υπουργού Οικονομικών.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ