Μια «θορυβώδης» δημοσιογράφος που έφυγε αθόρυβα

Πέθανε στα 56 της χρόνια η Ρίκα Βαγιάνη

 


Article featured image
Article featured image

Μαχητική, αθυρόστομη, σπιρτόζα, ατακαδόρα, με έξυπνο και καυστικό χιούμορ και βαθιά παιδεία και μόρφωση με χρόνια δημοσιογραφικής και τηλεοπτικής εμπειρίας, πέθανε πριν μερικές ώρες στο νοσοκομείο όπου και νοσηλευόταν.

Η 56χρονη Μαρίκα Ζούλα -όπως ήταν το πραγματικό της όνομα-, ήταν κόρη του δημοσιογράφου Οδυσσέα Ζούλα και της Βαρβάρας Δράκου. Γεννήθηκε στο Παγκράτι το 1962 και αποφοίτησε από την Ανωτέρα Σχολή Δραματικής Τέχνης του Εθνικού Θεάτρου το 1982. Από το 1979 άρχισε να εργάζεται ως ηθοποιός σε θέατρο, κινηματογράφο και τηλεόραση, ενώ παράλληλα ασκούσε τη δημοσιογραφία.

Το όνομα Βαγιάνη προέκυψε από την ένωση των ονομάτων της μητέρας της, Βαρβάρας, με αυτό του πατριού της, Γιάννη Διακογιάννη, με τον οποίο διατηρούσε πολύ καλές σχέσεις. Υπήρξε συντάκτρια και στη συνέχεια διευθύντρια σύνταξης στο Cosmopolitan και στο Colt, ενώ αρθρογραφούσε σε κάποια ακόμη περιοδικά. Από το 1994 είχε καθημερινή στήλη στην Απογευματινή και 11 χρόνια αργότερα, στο Εθνος.

Πέραν της αρχικής της εμφάνισης ως ηθοποιός σε διάφορες παραγωγές, όπως το Μινόρε της Αυγής, η Ρίκα Βαγιάνη δούλεψε κυρίως ως παρουσιάστρια για πολλά χρόνια. Έχει περάσει από μεγάλα κανάλια όπως το Μega, το Star, το Seven Χ, το Κανάλι 5, ενώ από το 1997 άρχισε η συνεργασία της με την ΕΡΤ όπου παρέμεινε μέχρι το 2012. Επίσης, υπήρξε ιδρυτικό μέλος του site Protagon και έχει γράψει δύο παιδικά βιβλία.

Πριν από λίγες εβδομάδες είχε γίνει γνωστό μέσω δημοσιευμάτων ότι νοσηλεύτηκε σε δημόσιο νοσοκομείο λόγω προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική, όμως δεν υπήρξε περαιτέρω ενημέρωση σχετικά με την κατάστασή της.

Δυστυχώς, δεν τα κατάφερε και σήμερα έφυγε από τη ζωή χωρίς να έχουν γίνει γνωστά τα αίτια του θανάτου της. Η ίδια είχε φροντίσει να κρατήσει το πρόβλημά της μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και έτσι είχε στο πλευρό της κυρίως άτομα του οικογενειακού της κύκλου, όπως ο σύζυγός της, Νίκος Στεφανής και ο γιος τους, Οδυσσέας.

 

Με πληροφορίες από VICE GREECE


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ