Αν φέτος σκέφτεσαι Πάφο, αυτές είναι μερικές από τις καλύτερες παραλίες για βουτιές

Πάρε χαρτί και μολύβι ή note pad και άρχισε να σημειώνεις.

 


Article featured image
Article featured image

Την επιλογή την έκανε το TIME OUT CYPRUS, μέσα από 25 συνολικά παραλίες που διαθέτει η επαρχία Πάφου, η κάθε μία με τη δική της χάρη και ομορφιά.

10 παραλίες που καλύπτουν από τους ρομαντικούς και τους «ερημίτες» έως και αυτούς που επιθυμούν κόσμο και παιχνιδιάρικες καταστάσεις.

 

Πέτρα του Ρωμιού (Κούκλια)

Η ρομαντική

Image result for πέτρα του ρωμιού παραλία

Η παραλία Αποτελεί σημάδι πως φτάνεις στην όμορφη πόλη της Πάφου και ένα από τα πιο φωτογραφημένα μέρη του νησιού. Εξάλλου, εδώ λένε πως γεννήθηκε η Αφροδίτη, πώς να μην είναι ένα μέρος που ελκύει τουρίστες από όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου; Συνδέεται, επίσης, με τον Διγενή Ακρίτα, ο οποίος λέγεται ότι έριξε τις πέτρες στα πλοία των Αράβων, για να μην καταλάβουν το νησί!

Strong point:  Κάνε στάση για μια γρήγορη βουτιά στα γαλανά νερά, τα οποία αν και συχνά είναι κρύα σε σχέση με άλλες παραλίες, είναι ιδανικά για τις καυτές ημέρες του καλοκαιριού! Και αν μας ρωτάς, πήγαινε κατά το σούρουπο και βγάλε τις πιο όμορφες φωτογραφίες.

 

 

Αλυκές (Κάτω Πάφος)

Η αλλιώτικη 

Image result for αλυκές κάτω πάφος

Η παραλία Αν θα διανυκτερεύσεις σε ένα από τα ξενοδοχεία του παραλιακού στην Κάτω Πάφο δεν χρειάζεται και ιδιαίτερα να ανησυχήσεις για το που θα κάνεις ηλιοθεραπεία. Πάρε απλά την πετσέτα σου και κατηφόρισε στην 200 μέτρων μήκους ακτή των Αλυκών.

Strong point: Διαθέτει ολόχρυση αμμουδιά και καθαρά νερά, ενώ σε κάθε σημείο της διαθέτει ομπρέλες, κρεβατάκια και καφετέριες, ενώ μπορείς να επιλέξεις από πληθώρα εστιατορίων και ταβερνών για το μεσημεριανό ή βραδινό σου.

 

 

Κανάλι του Πωμού (Πωμός)

Η μακρινή

Image result for πωμός παραλία

Η παραλία Θα διανύσεις πολλά χιλιόμετρα για να φτάσεις εδώ, αλλά αξίζει τον κόπο. Δίπλα από το αλιευτικό καταφύγιο του Πωμού θα συναντήσεις μια από τις πιο ονειρικές παραλίες του νησιού. Βοτσαλωτή παραλία, με ολοκάθαρα, γαλανά νερά, όπου τα καλοκαίρια στήνεται εκεί ένα υπέροχο μπαράκι, το οποίο θα σε δροσίσει με τα ποτά και τη μουσική του.

 

Image result for πωμός παραλία



Strong point: Το βράδυ μπορείς να μείνεις σε ένα από τα πολλά καταλύματα της περιοχής ή στα διαμερίσματα της ψαροταβέρνας, που βρίσκεται πάνω στο λιμάνι και να ξυπνήσεις με μια από τις πιο όμορφες ανατολές!



 

Παραλία Λαουρούς (Πέγεια)

Η μικρή



Πηγή: bigcyprus.com.cy


 

Η παραλία Λίγο πιο κάτω από το Coral Bay θα εντοπίσεις τη βραβευμένη με γαλάζια σημαία παραλία της Λαουρούς. Είναι πλήρως οργανωμένη με κρεβατάκια, ομπρέλες, τουαλέτες, αλλά και θαλάσσια σπορ, με κρυστάλλινα νερά, ωραία άμμο και ναυαγοσώστες. Μια πανέμορφη θάλασσα, ιδανική για οικογενειακές εξορμήσεις.

Strong point: Ίσως να βρεις πιο εύκολα χώρο να αράξεις εδώ, ιδίως αν πας για βουτιές τις ώρες που γεμίζουν οι παραλίες κόσμο.

 



Τις υπόλοιπες θα τις βρεις στο TIME OUT CYPRUS



 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ