Τέλος τα γαϊδουράκια-αχθοφόροι από τη Σαντορίνη

 Βαριά πρόστιμα και κυρώσεις σε όσους παρανομούν. 

 


Article featured image
Article featured image

Οι αυξανόμενες καταγγελίες και η έκταση που πήρε το ζήτημα της κακοποίησης των γαϊδουριών τόσο στη Σαντορίνη όσο και σε άλλα ελληνικά νησιά οδήγησε σε μία απόφαση – σταθμό που τερματίζει την απεχθή αυτή συνήθεια.

Με σχετική του εγκύκλιο, το Υπουργείο Ανάπτυξης και Τροφίμων της Ελλάδας, προχώρησε στην απαγόρευση της κακοποίησης γαϊδουριών και μουλαριών στα νησιά. Στην εγκύκλιο αναφέρονται συνοπτικά τα πλαίσια ευζωίας κατά τη διαβίωση και την εργασία των ιπποειδών, όπως αυτά καθορίζονται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας των Ζώων.  

Image result for donkeys santorini

Επίσης, καθορίζονται οι υποχρεώσεις των ιδιοκτητών απέναντι στα εν λόγω ζώα, καθώς και οι κυρώσεις που προβλέπονται σε περίπτωση που οι προϋποθέσεις αυτές δεν πληρούνται. Το υπουργείο ζητά από τις αρμόδιες αρχές να επιστήσουν την προσοχή τους σε σχετικές καταγγελίες και να εντατικοποιήσουν τους ελέγχους, ώστε να εξασφαλιστούν οι ορθές συνθήκες εργασίας των ιπποειδών και να αποφευχθούν τυχόν φαινόμενα κακοποίησής τους.   

Σημειώνεται πως η βασικότερη αφορμή για την έκδοση της εγκυκλίου ήταν οι δεκάδες καταγγελίες για κακοποίηση γαϊδουριών στη Σαντορίνη από τους ιδιοκτήτες τους. 

Για να διαβάσετε την εγκύκλιο μπορείτε να πατήσετε ΕΔΩ.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ