«Δεν έχεις ιδέα τι ακριβώς κάνουμε κάθε μέρα στο σχολείο μου»

Ο Πάμπος Κουζάλης, λίγο πριν κτυπήσει το κουδούνι στην Εμπορική Σχολή Μιτσή όπου ασκεί το λειτούργημά του ως εκπαιδευτικός (φιλόλογος), έγραψε μια όμορφη παράγραφο για τη σχέση του με τα παιδιά (του).

 


Αυτούσια η ανάρτησή του:

 

Αγαπητέ συμπολίτη, να ξέρεις ότι με τις αήθεις επιθέσεις σου με εξέπληξες. Με τις… λιπομετρήσεις σου με απογοήτευσες. Με τα ψευδή στοιχεία που παρέθεσες, με προβλημάτισες και με έβαλες σε υποψίες για τις πραγματικές προθέσεις σου. Με την παραποίηση της αλήθειας με θύμωσες.

Με τις… ευφάνταστες κατάρες σου με πίκρανες. ΑΛΛΑ θέλω να ξέρεις ότι ΔΕΝ κατάφερες να με δηλητηριάσεις. Έτσι, αύριο θα καλωσορίσω τα παιδιά ΜΟΥ και θα πιάσουμε δουλειά σ’ ένα κλίμα αγάπης και αλληλοσεβασμού. ΔΕΝ κατάφερες να φαρμακώσεις τη σχέση μου με τα παιδιά ΜΟΥ, γιατί δεν έχεις ιδέα τι ακριβώς κάνουμε κάθε μέρα στο σχολείο μου.

Και κάτι τελευταίο: Αν ένα πουλάκι υπερίπταται του σχολείου και του ξεφύγει… μία κουτσουλιά, η οποία θα προσγειωθεί επί της κεφαλής μαθητή ή καθηγητή, ακεραίαν την ευθύνην έναντι του νόμου φέρει ο διευθυντής, ο οποίος εργάζεται 24 ώρες το 24ωρο, γι’ αυτό διδάσκοντες και διδασκόμενοι επιθυμούμε να βρίσκεται πάντα στο γραφείο του για να διοικεί.

 


Σχετικα

Εργαστήρι στη Λεμεσό σου μαθαίνει να βγάζεις «επαγγελματικές» φωτογραφίες με το κινητό σου

Σκληρές εικόνες από την (πραγματική) σταύρωση καθολικών στις Φιλιππίνες

Το Badoo, η δημοφιλής ανάμεσα σε πολίτες από τρίτες χώρες πλατφόρμα γνωριμιών

Η NW Wealth δημοσίευσε έκθεση με τις ασφαλέστερες χώρες για να ζει μία γυναίκα

Στην Κύπρο η αποκαλυπτική παράσταση «Ιφιγένεια εν Ουαλία»

«Ο Μέγας Αλέξανδρος είναι θαμμένος στον τάφο της Βεργίνας και όχι ο Φίλιππος»