Ντροπή και αίσχος στο Ιράν [το ξεδιάντροπο τρέιλερ που δίχασε]

Δεν ήταν σαν την αφίσα του COCK, αλλά και πάλι.

 


Article featured image
Article featured image

Μόνο ντροπή μπορεί να προκαλέσει η είδηση που διαβάζουμε με πρωταγωνιστές μια ομάδα ηθοποιών από το Ιράν, οι οποίοι θέλοντας να προωθήσουν το θεατρικό έργο του Σαίξπηρ το οποίο ανεβάζουν, γύρισαν τρέιλερ βάζοντας άντρες και γυναίκες ηθοποιούς να χορεύουν μαζί στον ίδιο χώρο.

Μετά την προβολή του βίντεο, οι ιρανικές αρχές συνέλαβαν δύο προσωπικότητες της θεατρικής σκηνής της Τεχεράνης, οι οποίες σχετίζονταν με το τρέιλερ.

Σύμφωνα με το ημιεπίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Irna, η Μαριάμ Καζεμί, η σκηνοθέτης του έργου «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας» και ο Σαΐντ Ασαντί, διευθυντής του Θεάτρου της Πόλης της Τεχεράνης όπου δίνονταν οι παραστάσεις του έργου, συνελήφθησαν την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου, με εντολή της δικαστικής αρχής.   

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο επικαλείται τον Σαχράμ Καραμί, διευθυντή του Τμήματος Τεχνών του Θεάματος στο υπουργείο Πολιτισμού και Ισλαμικής Καθοδήγησης, σύμφωνα με τον οποίο «το είδος της μουσικής» που ακούγεται στο τρέιλερ όπως και «οι κινήσεις» των ηθοποιών προκάλεσαν όχληση.   

Αυτό το ολιγόλεπτο βίντεο που αναδημοσιεύτηκε πολλές φορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει άνδρες και γυναίκες να χορεύουν μαζί, κάτι που απαγορεύεται δια νόμου στην Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν.

Σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο Irna, η δικαστική αρχή όρισε το ποσό των τριών δισεκατομμυρίων ριάλ (19.000 ευρώ στην τιµή συναλλάγματος της ηµέρας στην ελεύθερη αγορά) κατ΄άτομο ως την εγγύηση που πρέπει να καταβληθεί για την απελευθέρωση της Μαριάμ Καζεμί και του Σαΐντ Ασαντί.   

Και οι δύο αναμένεται να αφεθούν ελεύθεροι αύριο, Τρίτη, μετά την καταβολή της εγγύησης, σύμφωνα με το Irna. Η Καζεμί και ο Ασαντί συνελήφθησαν έπειτα από επτά βραδιές παραστάσεων του έργου στο Θέατρο της Πόλης της Τεχεράνης, μια από τις διασημότερες αίθουσες της ιρανικής πρωτεύουσας.   

Η τελευταία παράσταση που επρόκειτο να δοθεί χθες, Κυριακή, ακυρώθηκε.  

 


 

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ