Η Μητρόπολη Ταμασσού αποκτά και ένα chic Πλανητάριο

Θα φέρει την ονομασία T&O Cyprus Planetarium and Gallery Center και αναμένεται ότι θα είναι έτοιμο το 2020.

 


Article featured image
Article featured image

Χορηγός και υποστηριχτής του έργου είναι (ποιος άλλος;) ο γνωστός στην Κύπρο Ρώσος επιχειρηματίας Βιατισλάβ Αντάμοβιτς Ζαρέγκοφ, ο οποίος χρηματοδότησε επίσης την ανέγερση του ρωσικού ναού με τους χρυσούς τρούλους, που βρίσκεται στο προαύλιο της Μητρόπολης.

Ο 20μετρος θόλος του Πλανηταρίου, που ήδη κατασκευάζεται στο εξωτερικό, θα διαθέτει τεχνολογία τελευταίας γενιάς. Το Πλανητάριο θα περιβάλλεται από ειδικό εκθεσιακό χώρο για ψηφιακές εκθέσεις. Οι διαστάσεις του θα είναι 50 μέτρα μήκος και 15 πλάτος περίπου.

 



 

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον «Φ» ο μητροπολίτης Ταμασσού, «το Πλανητάριο είναι ένα κτήριο το οποίο έχει έναν τεχνητό θόλο, στον οποίο με ειδικά ηλεκτρονικά μέσα, γίνεται ακριβής αναπαράσταση όλων των αστρικών συστημάτων του Διαστήματος και του σύμπαντος. Με επεξεργασμένα προγράμματα, μπορεί ο επισκέπτης του να παρατηρήσει διάφορους αστερισμούς αλλά και με ψηφιακό τρόπο πάρα πολλές θεματικές σε σχέση με τη φύση, τον ουρανό και τη γη».

Και συμπληρώνει ο Μητροπολίτης: «Με το Πλανητάριο, οδηγούμαστε στην αποκωδικοποίηση της Σοφίας του Θεού, μέσα από το μεγαλείο του σύμπαντος. Η μελέτη του διαστήματος και των αστέρων διευρύνει τους ορίζοντες του ανθρώπου. Το Πλανητάριο είναι μια μεγάλη συνεισφορά στην Παιδεία και στην εκπαίδευση», δηλώνει ο μητροπολίτης Ταμασσού και Ορεινής Ησαΐας».

Στον χώρο του Πλανηταρίου θα τοποθετηθεί επίσης και ειδικό πανάκριβο και τελευταίας τεχνολογίας τηλεσκόπιο, ώστε ο χώρος να λειτουργεί και ως αστεροσκοπείο.

 

Πιο κάτω η πρόσκληση για την κατάθεση του θεμέλιου λίθου:


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ