Πώς είναι να επιχειρείς να μπεις στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου

Πριν από μερικούς μήνες ένας παρουσιαστής του Netflix και συγκεκριμένα ο David Farrier της εκπομπής «Dark Tourist», είχε θέσει ως στόχο να μπει στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου.

 


Σε πρώτο στάδιο προσπάθησε να βγάλει βίντεο από την πόλη, ο τουρκικός στρατός όμως τον πήρε μυρωδιά και τον συνέλαβε, ανακρίνοντάς τον και αφήνοντάς τον τελικά ελεύθερη έπειτα από τρεις ώρες.

Ακολούθως, έκανε δεύτερη απόπειρα να φτάσει ως την «πόλη φάντασμα», αυτή τη φορά… κολυμπώντας. Και πάλι έγινε αντιληπτός, ωστόσο, όπως σημειώνει ο ίδιος, κατάφερε να δείξει τον «παραλογισμό των συνόρων».

Οι προσπάθειες αυτές εκ μέρους του David Farrier έγιναν στο πλαίσιο της εκπομπής του για το Netflix και δη για τα επεισόδια της νέας σαιζόν, με τον ίδιο να ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο για να γνωρίσει τα πιο παράδοξα και επικίνδυνα μέρη.

Και εκ των πραγμάτων, η «πόλη φάντασμα» όπως έχει γίνει γνωστή διεθνώς η περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, δεν θα μπορούσε να μην απασχολεί τους λάτρεις του μυστηρίου από όλο τον κόσμο.Δες πιο κάτω το σχετικό τρέιλερ:


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ