Άκυροι 50 γάμοι που έγιναν από «μαϊμού» παπάδες

Ευλογία ή κατάρα;

 


Article featured image
Article featured image

Μάλλον ισχύουν και τα δύο, ειδικά για όσους ο γάμος τους κατέληξε σε διαζύγιο και παρέμεναν μαζί νομίζοντας ότι είναι παντρεμένοι ενώ στην ουσία δεν είχαν κανένα νομικό δεσμό με το ταίρι τους.

Όπως διαβάζουμε στο skai.gr σχεδόν 50 γάμοι αποδείχθηκε ότι δεν φέρουν γνήσια έγγραφα, καθώς  όταν κάποιοι από τα ζευγάρια ξεκίνησαν διαδικασίες για να βγουν διαζύγια βρέθηκαν προ δυσάρεστων εκπλήξεων.

Όταν όμως τα ζευγάρια αυτά έφτασαν στο στάδιο της συγκέντρωσης των απαραίτητων δικαιολογητικών για την έκδοση του διαζυγίου, βρέθηκαν μπροστά στη μεγαλύτερη έκπληξη της ζωής τους ακούγοντας τη φράση «Μα δεν είστε παντρεμένοι!».

Μετά το πρώτο σοκ ζήτησαν τη βοήθεια δικηγόρων προσπαθώντας να ξεμπλέξουν το κουβάρι, καθώς, σύμφωνα με την Εκκλησία, δεν είχαν τελέσει γάμο γιατί οι τρεις ρασοφόροι δεν ήταν υπό τη σκέπη της, όμως, σύμφωνα με την Πολιτεία, ήταν παντρεμένοι κανονικά και με το νόμο, αφού είχαν δηλώσει το γάμο στον Δήμο της περιοχής τους και είχαν ανοίξει οικογενειακή μερίδα, όπου είχαν δηλώσει τα παιδιά.

Το… πινγκ-πονγκ ανάμεσα στην τοπική μητρόπολη και το ληξιαρχείο πήρε καιρό για να αποδειχθεί τελικά ότι τα… ράσα δεν κάνουν τον παπά. Συγκεκριμένα, οι δικηγόροι ενημερώθηκαν ότι οι ιερείς που είχαν τελέσει το μυστήριο δεν είχαν τη βούλα της επίσημης Εκκλησίας και μάλιστα ένας από αυτούς είχε παυτεί από τα καθήκοντά του και είχε βρεθεί στη συνέχεια ενώπιον της Δικαιοσύνης που τον καταδίκασε για απάτη. Θύματα των «μαϊμού» ιερέων είχαν πέσει, σύμφωνα με τις πληροφορίες του «E.T.» της Κυριακής, περισσότερα από 50 ζευγάρια που παντρεύτηκαν την προηγούμενη δεκαετία στο συγκεκριμένο κτήμα και καλούνται πλέον να νομιμοποιήσουν το γάμο τους από την αρχή μέσω της δικαστικής οδού. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ