Θα καταφέρει η ΣΕΚ να λύσει τα προβλήματα στην Παιδεία;

Οι TOP 3 ειδήσεις της ημέρας.

 


Article featured image
Article featured image

Παρακάτω, οι μέχρι στιγμής (ώρα 10:00) 3 σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας –Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2018- όπως τις είδε η CITY.



 

Παιδεία: Αναζητείται λύση στην κρίση μέσω ΣΕΚ

Αναζητείται λύση στην κρίση στην παιδεία, ενώ ολοκληρώνεται σήμερα η 48ωρη απεργία, που πραγματοποιούν από την Τρίτη (18/9) οι εκπαιδευτικές οργανώσεις. Μεσολαβητική πρωτοβουλία ανέλαβε ο Γ.Γ. της ΣΕΚ, Ανδρέας Μάτσας, ο οποίος είχε το βράδυ συνάντηση με εκπροσώπους των εκπαιδευτικών οργανώσεων. Σε δηλώσεις, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, που διήρκησε δύο και πλέον ώρες, ο κ. Μάτσας ανέφερε ότι ήταν μια κρίσιμη συνάντηση, στην οποία κατατέθηκαν απόψεις και εισηγήσεις.

Ενδεχομένως, είπε, να υπάρξουν εξελίξεις το επόμενο 24ωρο, οι οποίες θα οδηγήσουν σε εκτόνωση της κρίσης. Έστειλε παράλληλα μήνυμα αισιοδοξίας για επίτευξη συμφωνίας και να συνεχίσει η διαδικασία μέσα από τον θεσμοθετημένο διάλογο. Σύμφωνα με πληροφορίες στη συνάντηση συνδιαμορφώθηκε μια φόρμουλα, η οποία είναι δυνατό να οδηγήσει σε άρση του αδιεξόδου.

Διαβάστε περισσότερα στο SigmaLive.

 

 

Τέλος οι δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων

Σε μία ιστορική συμφωνία, με στόχο την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου, κατέληξαν ο Πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Μουν Τζάε- ιν και ο Βορειοκορεάτης ηγέτης, Κιμ Γιονγκ Ουν. Οι δύο ηγέτες ανακοίνωσαν ότι συμφώνησαν στον τρόπο, με τον οποίο θα πετύχουν την αποπυρηνικοποίηση και χαιρέτισαν τη «νέα εποχή», που ανοίγεται για τις σχέσεις των δύο χωρών και την περιοχή συνολικά. Σύμφωνα με τον Μουν η Πιόνγιανγκ συμφώνησε να κλείσει οριστικά τις εγκαταστάσεις πυραυλικών δοκιμών στην Τονγκσάνγκ- ρι.

Από την πλευρά του ο Κιμ υποσχέθηκε στον Νοτιοκορεάτη πρόεδρο να επισκεφθεί τη Σεούλ στο άμεσο μέλλον.

Οι δύο χώρες ανακοίνωσαν τα σχέδιά τους για σύνδεση του σιδηροδρομικού δικτύου, πρωτοβουλίες επανένωσης οικογενειών και συνεργασία στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης.

Παράλληλα επιβεβαίωσαν ότι θα διεκδικήσουν από κοινού τους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2032.

 



 

Μήνυσαν το Facebook για σεξισμό απέναντι στις γυναίκες

Το Facebook και μια ομάδα 10 εργοδοτών, κατηγορούνται από εργαζόμενους για διακρίσεις λόγω φύλου μετά την ανακοίνωση θέσεων εργασίας στην πλατφόρμα καθώς οι αγγελίες είχαν στοχευμένα εμφανιστεί στους άνδρες χρήστες και είχαν αποκλείσει τις γυναίκες. Την μήνυση έκαναν τρεις εργαζόμενες γυναίκες και η ένωση της Αμερικής, που αντιπροσωπεύει εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενες γυναίκες. Ισχυρίζονται ότι οι περισσότερες από τις αγγελίες σε διαφημίσεις που απευθύνονταν σε άντρες ήταν σε τομείς ανδροκρατούμενους όπως η αστυνομική δύναμη.  

Το Facebook δέχεται επικρίσεις για την επί πληρωμή διαφημιστική του πλατφόρμα και για το αν επιτρέπει και ενθαρρύνει τους διαφημιστές να κάνουν διακρίσεις με βάση την ηλικία, την εθνικότητα και το φύλο. Στην αγωγή αναφέρεται ότι το Facebook παρέχει διαφημίσεις εργασίας που επιτρέπουν στους εργοδότες να επιλέξουν με βάση την ηλικία και το φύλο τους χρήστες που θα τις δουν και ότι η εταιρεία κερδίζει χρήματα από τη διάθεση διαφημίσεων εργασίας που αποκλείουν τις γυναίκες και τους μεγαλύτερους σε ηλικία εργαζομένους από το να τις λαμβάνουν.  Οι διαδικτυακές πλατφόρμες δεν είναι γενικά υπεύθυνες για τη δημοσίευση περιεχομένου που δημιουργείται από άλλους, αλλά οι χρεώσεις σημαίνουν ότι το Facebook μπορεί να θεωρηθεί νομικά υπεύθυνο ως υπεύθυνος προσλήψεων που συνδέει εργοδότες με μελλοντικούς υπαλλήλους.

Με πληροφορίες από LIFO

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ