Πώς διαμορφώνεται ο καιρός στην Κύπρο εξαιτίας του «Ζορμπά»

Ο Μεσογειακός κυκλώνας (Medicane) με την ονομασία Ζορμπάς, θα επηρεάσει την Ελλάδα το τριήμερο Παρασκευή-Κυριακή.

 


Article featured image
Article featured image

Στο πέρασμα του Κυκλώνα αναμένεται να επηρεαστεί το μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας, με τα πιο έντονα και ακραία φαινόμενα να αναμένονται στη Πελοπόννησο, Κρήτη, Αττική και νησιά του Αιγαίου.

Ο Μεσογειακός κυκλώνας Ζορμπάς αναμένεται να επηρεάσει και τη δική μας περιοχή σύμφωνα με το Kitasweather, αφού φαίνεται να ευνοεί τη μεταφορά πιο θερμών αέριων μαζών από σήμερα Παρασκευή και τη μεταφορά σκόνης από τη βόρειο Αφρική το Σάββατο.

Από θέμα βροχών δεν φαίνεται κάτι το ιδιαίτερο, εκτός από μια μικρή πιθανότητα για τοπικού χαρακτήρα βροχές ή και σταγόνες λάσπης το Σαββατοκύριακο.

Η πρόγνωση του Kitasweather:

Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι παντού ηλιόλουστος εκτός από τα ορεινά/ημιορεινά, όπου αναμένονται λίγες τοπικές νεφώσεις, κυρίως το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ, για να ενισχυθούν σταδιακά σε θαλάσσιους 3-4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 1-3 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει έως τους 35 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 30 έως 31 στα δυτικά και βόρεια παράλια, 31 έως 32 στα νότια και ανατολικά παράλια και στους 22 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βόρειοι έως βορειοδυτικοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό, 20 έως 22 στα παράλια και 13 στη Χιονίστρα.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος, κυρίως από χαμηλές νεφώσεις, αλλά σταδιακά ο καιρός θα καταστεί παντού ηλιόλουστος εκτός από τα ορεινά/ημιορεινά, όπου θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και δεν αποκλείεται να εκδηλωθεί μεμονωμένη βροχή ή καταιγίδα. Στην ατμόσφαιρα θα αρχίσει να παρατηρείται σκόνη, τα επίπεδα της οποίας θα φτάνουν τα χαμηλά έως μέτρια. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ, για να ενισχυθούν σταδιακά σε θαλάσσιους 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 1-3 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει έως τους 36 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 30 έως 31 στα δυτικά και βόρεια παράλια, 31 έως 32 στα νότια και ανατολικά παράλια και στους 22 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Την Κυριακή, αρχικά αναμένεται κυρίως συννεφιασμένος καιρός, κυρίως από μέσες και υψηλές νεφώσεις και δεν αποκλείεται τοπικά να παρατηρούνται σταγόνες λάσπης. Από το μεσημέρι και μετά νεφώσεις που θα αναπτύσσονται στα ορεινά/ημιορεινά και εσωτερικό δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή ή καταιγίδα. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη, τα επίπεδα της οποίας θα φτάνουν τα μέτρια έως υψηλά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ, για να ενισχυθούν σταδιακά σε ασθενείς μέχρι μέτριους 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν σημειώνει αξιόλογη μεταβολή σε σχέση με το Σάββατο.

 

Η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας:

Ασθενής χαµηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήµερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο από το µεσηµέρι και µετά θα παρατηρούνται παροδικά αυξηµένες νεφώσεις. Οι άνεµοι, αρχικά, θα πνέουν θαλάσσιοι, 3 µποφόρ, για να καταστούν µετά το µεσηµέρι, κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 35 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 30 στα παράλια και στους 25 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα καταστούν σταδιακά, κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς 3 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 19 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 20 στα παράλια και στους 15 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το Σάββατο θα παρατηρούνται κατά διαστήµατα αυξηµένες κυρίως ψηλές νεφώσεις. Την Κυριακή αυξηµένες νεφώσεις που θα παρατηρούνται, ενδέχεται να δώσουν µεµονωµένες βροχές.

Τη ∆ευτέρα θα παρατηρούνται αυξηµένες µέσες και ψηλές νεφώσεις. Η θερµοκρασία το Σάββατο θα παραµείνει στα ίδια επίπεδα, που είναι λίγο πιο πάνω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές, ενώ την Κυριακή θα σηµειώσει µικρή πτώση για να παραµείνει στα ίδια επίπεδα και την ∆ευτέρα, κοντά στις µέσες κλιµατολογικές τιµές για την εποχή.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ