Πόσο συχνά πρέπει να πλένουμε την πετσέτα του μπάνιου μας;

Για τους περισσότερους από εμάς, το να αλλάζεις πετσέτα μπάνιου μια φορά την εβδομάδα είναι φυσιολογικό.

 


Article featured image
Article featured image

Πολλοί έχουμε την εντύπωση ότι εφόσον είμαστε πεντακάθαροι μετά από ένα ωραίο καυτό μπάνιο, τότε και η πετσέτα μας θεωρείται καθαρή, τουλάχιστον για ένα διάστημα.

Ίσως και όχι!

Το σώμα μας νιώθει αναζωογονημένο μετά από ένα ντουζ, αλλά η πετσέτα μπάνιου συγκεντρώνει δεκάδες εκατομμύρια νεκρών κυττάρων του δέρματος, όπως επίσης και κάθε μύκητα ή βακτήριο το οποίο επέζησε από το τρίψιμο της πετσέτας στο σώμα μας.

Επιπλέον, και εφόσον τα «ιδιωτικά μας μέρη» έρχονται σε επαφή με τις πετσέτες, οι εκκρίσεις των ούρων μεταφέρονται σχεδόν αμέσως στη βρόμικη πετσέτα.

Επίσης, οι περισσότερες τουαλέτες δεν είναι τόσο μακριά από την μπανιέρα και οι σταγόνες από το νερό της τουαλέτας είναι γνωστό ότι πετάγονται μακριά όταν τραβάμε το καζανάκι, αφήνοντας την πετσέτα μας εκτεθειμένη σε κίνδυνο.

 Μιλώντας επίσης για υγρασία, κάθε φορά που αφήνουμε μια πετσέτα μπάνιου έξω για να στεγνώσει, επιτρέπουμε ουσιαστικά στα μικρόβια να πολλαπλασιάζονται ανεξέλεγκτα.

Η υγρή ατμόσφαιρα, η οποία συνηθίζεται στο μπάνιο, είναι το τέλειο περιβάλλον για την ανάπτυξη μούχλας και άλλων ανεπιθύμητων πραγμάτων

Οι ειδικοί συστήνουν να κρεμάμε τις πετσέτες μας με τέτοιο τρόπο ώστε να στεγνώνουν τελείως (δηλαδή όχι σε ένα σωρό στο πάτωμα ή κουλουριασμένες πάνω στον νιπτήρα).

Επίσης, συστήνουν την κυκλοφορία του αέρα και το γρήγορο στέγνωμα του μπάνιου, ανοίγοντας κάποιο παράθυρο ή το ανεμιστηράκι του μπάνιου.

Αν οποιαδήποτε στιγμή αρχίζει η πετσέτα μπάνιου να μυρίζει παράξενα, καλό θα είναι να γνωρίζετε ότι αυτή δεν είναι η φυσική μυρωδιά της αλλά η μούχλα που αναπτύσσεται. Η πετσέτα χρειάζεται οπωσδήποτε να πλυθεί.

Πηγή: Lifo


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ