Το εντελώς μη αναμενόμενο ξέσπασμα του τενίστα Στέφανου Τσιτσιπά στο αυστραλιανό open

Έλληνας είναι κι αυτός, πώς να γλυτώσει;

 


Article featured image
Article featured image

Για να μην παρεξηγηθούμε, ξεκαθαρίζουμε από την αρχή πως το πιο πάνω σχόλιο δεν έχει διάθεση υποτίμησης ή ρατσισμού της φυλής μας, είναι που είμαστε μεσογειακός λαός και δεν συγκρατούμε τις αντιδράσεις μας, είναι που για όλα μας πνίγει το δίκαιο και θέλουμε να το φωνάξουμε, είναι που το βρίσιμο είναι σαν δεύτερο δέρμα μας, κανείς δεν μπορεί να μπορεί να γλυτώσει απ’ αυτό το DNA, όσο ευγενής και να είναι/φαινεται.

Κάπως έτσι την έπαθε και ο Έλληνας τενίστας Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος σε μια στιγμή έντασης στο αυστραλιανό open, άρχισε να βρίζει τον επόπτη ο οποίος κατά τη γνώμη του τον είχε αδικήσει κατάφορα.

Πιο συγκεκριμένα στην αναμέτρηση με τον 26χρονο Γεωργιανό Νικόλοζ Μπασιλασβίλι για τη φάση των 32 της διοργάνωσης, ο 20χρονος Έλληνας εξήγαγε ο ίδιος ελληνικό πολιτισμό, μπινελικώνοντας μπροστά στην κάμερα τον επόπτη γραμμών. Μια λάθος απόφαση του επόπτη στο 3ο σετ, προκάλεσε την έκρηξη του Τσιτσιπά που επιτέθηκε φραστικά στον επόπτη, με τον ακόλουθο όμορφο μονόλογο:

«Με έχει γαμήσει αυτός ο μαλάκας. Με έχει γαμήσει ρε πούστη. Κοίτα το μαλακισμένο. Αυτός ο μαλάκας εκεί πέρα με έχει γαμήσει. Γαμώ το σπίτι σου».

Για την ιστορία, ο επόπτης έμεινε όντως μαλάκας:

Αργότερα πάντως, στη συνέντευξη τύπου, ο Έλληνας τενίστας τα μάζεψε και ζήτησε συγγνώμη:

«Η απόφαση διορθώθηκε και δεν το κατάλαβα αυτό, επειδή η απόφαση του επόπτη ήρθε, αφού ο αντίπαλός μου επέστρεψε τη μπάλα. Το βρήκα πολύ άδικο αυτό από τον διαιτητή. Επίσης ήμουν πολύ πιεσμένος και ξέσπασα.

Ήμουν απογοητευμένος για τα επόμενα δυο games, αλλά μετά έμεινα θετικός. Άρχισα να σκέφτομαι πως αν δεν το άφηνα αυτό πίσω μου, θα τα κατέστρεφα όλα. Οπότε συγκεντρώθηκα στο επόμενο game, στο τάι μπρέικ και πήγε πολύ καλά. Ζητώ συγγνώμη γι’ αυτό. Ήταν η ένταση της στιγμής. Είπα μερικά πολύ άσχημα πράγματα. Μετανιώνω που τα είπα. Αλλά το ήθελα εκείνο το σετ πάρα πολύ. Όταν ένιωσα να ξεγλιστράει απ’ τα χέρια μου, ξέρετε… Ένιωσα πολύ απογοητευμένος. Δε σκεφτόμουν τι έλεγα. Μακάρι να μπορούσα να το αλλάξω και να μην το έλεγα. Δεν ήταν η σωστή συμπεριφορά»

 

Με πλήροφορίες από LUBEN 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ