Η τοποθέτηση του πρώην προέδρου της Accept ΛΟΑΚΤΙ για την υπόθεση της παράνομης υιοθεσίας

Γιατί ο Κώστας Γαβριηλίδης θεωρεί ότι εξίσου θύματα με το παιδί είναι και το ομόφυλο ζευγάρι που το υιοθέτησε;

 


Article featured image
Article featured image

Σε δημόσια τοποθέτηση προέβη χθες από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο πρώην πρόεδρος της Accept ΛΟΑΤΚΙ Κύπρου Κώστας Γαβριηλίδης, σχετικά με την πρωτοφανή υπόθεση παράνομης υιοθεσίας παιδιού από ζευγάρι ανδρών στην Κύπρο, με μεσάζοντα γυναίκα από τις Φιλιππίνες.

Και ενόσω η υπόθεση διερευνάτε από την Αστυνομία Κύπρου, πολλά από τα media αλλά και την κοινή γνώμη, δίνουν έμφαση στο γεγονός ότι το παιδί υιοθετήθηκε από ζευγάρι αντρών και όχι από ετερόφυλο ζευγάρι και αυτό είναι το πρόβλημα. Ωστόσο, ο Κώστας Γαβριηλίδης παίρνει θέση και εξηγεί ποιο είναι το πραγματικό πρόβλημα στην όλη ιστορία, ξεκαθαρίζοντας τα πράγματα.

 

Γράφει ο Κώστας Γαβριηλίδης:

Όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα στην οικογένεια και χρειάζεται να μπορούν να έχουν γονείς ή άτομα που προστατεύουν αυτά και την ευημερία τους. Ένα ετερόφυλο ζευγάρι, κάποιες φορές, εύκολα μπορεί να βρεθεί με ένα παιδί που δεν μπορεί ή δεν θέλει να μεγαλώσει, ενώ για άλλα ζευγάρια, ανάμεσα τους και τα ομόφυλα, η κατανόηση πως είναι έτοιμοι να δώσουν την αγάπη που χρειάζεται σε ένα παιδί, αποτελεί μια διαδικασία που παίρνει χρόνια και η πράξη τους, είναι απόλυτα συνειδητοποιημένη.

Στην Κύπρο, υπάρχει η αναγνώριση πως μέσω της τεκνοθεσίας μπορεί να δοθεί ένα σπίτι σε παιδιά που δεν τα θέλουν ή δεν μπορούν να τα κρατήσουν οι βιολογικοί γονείς τους. Δυστυχώς, τα κολλήματα της κοινωνίας, και η έλλειψη ενημέρωσης, μέσω ερευνών, ακόμη μας κάνει να φοβούμαστε να καταπιαστούμε με το θέμα, αποτρέποντας σε απόλυτα ικανά ομόφυλα ζευγάρια να δώσουν στέγη σε παιδιά που την έχουν ανάγκη.

Δεν είναι το βέλτιστο συμφέρον αυτών των παιδιών που προστατεύουμε με αυτό τον τρόπο, αλλά την ψευδαίσθηση όλων των υπολοίπων μας πως δεν χρειάζεται να ασχοληθούμε με ακόμη ένα κοινωνικό θέμα. Χωρίς την κατάλληλη θεσμοθέτηση, οδηγούμε άτομα και καταστάσεις στα άκρα, τροφοδοτώντας την σεμνοτυφία ανάμεσα μας. 21% των Κυπρίων ΛΟΑΤΙ είναι άλλωστε ήδη γονείς, βάσει της έρευνας του Οργανισμού Θεμελιωδών Δικαιωμάτων (FRA) το 2012, και οι τρόποι, ακόμη και με εικονικούς γάμους, δεν είναι προς όφελος κανενός.

Σε οποιοδήποτε ζευγάρι θα μπορούσε να συμβεί η ιστορία που τραγικά εξελίσσεται γύρω μας τώρα. Θύματα κυρίως το παιδί, οι βιολογικοί γονείς αλλά και το ομόφυλο ζευγάρι στο οποίο το βρέφος έμενε τώρα. Οι σωστές νομικές διαδικασίες, σίγουρα θα βοηθήσουν στην αποτροπή της επιλογής τέτοιων οδών δράσης και θα προστατεύουν πάνω από όλους τα παιδιά.



 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ