Άστατος θα συνεχίσει να είναι ο καιρός στην Κύπρο

Σήμερα ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα, σύμφωνα με το Kitasweather.

 


Article featured image
Article featured image

Οι βροχές/καταιγίδες θα είναι κατά τόπους ισχυρές και παρατεταμένες κυρίως στο δυτικό – νοτιοδυτικό μισό του νησιού.

Στην περιοχή του Τροόδους θα σημειώνεται χιονόπτωση κατά διαστήματα από τα 1600 μέτρα και άνω, με χιονοστρώσεις από τα 1700 μέτρα και άνω.

Οι χιονοπτώσεις θα είναι πυκνές και αναμένονται βαριές χιονοστρώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3-4 μποφόρ και στα προσήνεμα παράλια μέχρι ισχυροί 5 μποφόρ. Σε περιοχές καταιγίδων οι άνεμοι ενδέχεται ενισχύονται στα 4-5 μποφόρ με ριπές που πιθανό να φτάνουν τα 6-7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται λίγο πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 14 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 15 έως 16 στα παράλια και στον -1 βαθμό στη Χιονίστρα, όπου ο παγετός θα επιμείνει τοπικά καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Το βράδυ, αναμένεται άστατος καιρός αρχικά με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα αλλά σταδιακά βελτιώνεται και μετά τα μεσάνυχτα οι βροχές/καταιγίδες θα είναι πολύ πιο τοπικές και θα είναι περιορισμένες κυρίως στο δυτικό 1/3 του νησιού. Οι βροχές/καταιγίδες θα είναι κατά τόπους ισχυρές με μικρού διαμετρήματος χαλάζι. Στην περιοχή του Τροόδους θα σημειώνεται χιονόπτωση κατά διαστήματα από τα 1600 μέτρα και άνω, με χιονοστρώσεις από τα 1700 μέτρα και άνω. Οι χιονοπτώσεις αρχικά, ενδέχεται να είναι πυκνές με πιθανότητα για βαριές χιονοστρώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Σε περιοχές καταιγίδων οι άνεμοι ενδέχεται ενισχύονται στα 4-5 μποφόρ με ριπές που πιθανό να φτάνουν τα 6-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, 9 έως 11 στα παράλια και -1 στη Χιονίστρα.

Την Πέμπτη ο καιρός θα καταστεί σταδιακά κυρίως συννεφιασμένος έως συννεφιασμένος και αναμένονται βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα κυρίως μετά το μεσημέρι.

Οι βροχές/καταιγίδες ενδέχεται να είναι κατά τόπους ισχυρές με χαλάζι. Στην περιοχή του Τροόδους θα σημειώνεται χιονόνερο ή χιόνι κατά διαστήματα από τα 1700 μέτρα και άνω, με πιθανές χιονοστρώσεις από τα 1800 μέτρα και άνω.

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου:

Βαροµετρικό χαµηλό θα επηρεάζει την περιοχή µέχρι το βράδυ, ενώ νέο βαροµετρικό χαµηλό θα επηρεάσει παροδικά την περιοχή, αργά το απόγευµα και το βράδυ της Πέµπτης.

Σήµερα, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος µε βροχές σε αρκετές περιοχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Στα ψηλότερα ορεινά αναµένεται να πέσει χιόνι. Τα φαινόµενα τοπικά δυνατό να είναι έντονα, κυρίως από το µεσηµέρι και µετά, ενώ σε καταιγίδα δεν αποκλείεται να πέσει χαλάζι. Οι άνεµοι θα πνέουν το πρωί νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, µέτριοι, 4 Μποφόρ για να καταστούν σύντοµα νότιοι ως νοτιοδυτικοί, µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 Μποφόρ και παροδικά στα προσήνεµα παράλια ισχυροί, 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη, στα ανατολικά και βόρεια παράλια και ταραγµένη, στα δυτικά και νότια παράλια.

Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 15 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 16 στα παράλια και γύρω στους 6 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου νωρίς το πρωί δυνατό τοπικά να υπάρχει παγετός. Απόψε, ο καιρός θα παραµείνει κυρίως συννεφιασµένος, µε βροχές σε αρκετές περιοχές και µεµονωµένες καταιγίδες, ενώ στα ψηλότερα ορεινά αναµένεται να πέσει χιόνι.

Αρχικά, τοπικά, τα φαινόµενα δυνατό να είναι έντονα, ενώ σε καταιγίδα δεν αποκλείεται να πέσει χαλάζι. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 Μποφόρ αλλά στα παράλια µέτριοι και παροδικά µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγµένη, στα νότια και ανατολικά παράλια και µέχρι κυµατώδης, στα δυτικά και βόρεια παράλια. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 6 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 11 στα δυτικά και βόρεια παράλια, γύρω στους 10 στα νότια και ανατολικά παράλια και γύρω στους 2 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά αναµένεται να σχηµατιστεί παγετός.

Την Πέµπτη, περίοδοι µε κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται µε συννεφιά, ενώ αναµένονται µεµονωµένες βροχές. Αργά το απόγευµα και τη νύκτα ο καιρός θα καταστεί κυρίως συννεφιασµένος, µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες και παροδικά πολύ ισχυρούς ανέµους. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους δυνατό να πέσει χιονόνερο. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει άνοδο, για να κυµανθεί λίγο πάνω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Την Παρασκευή, περίοδοι µε κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται µε συννεφιά, ενώ πιθανό να πέσουν µεµονωµένες βροχές. Η θερµοκρασία δεν θα σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή και θα κυµανθεί κοντά στις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Το Σάββατο, περίοδοι µε κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται µε συννεφιά, ενώ αναµένονται µεµονωµένες βροχές ή και λίγα χιόνια στα ψηλότερα ορεινά. Τη νύκτα ο καιρός θα καταστεί κυρίως συννεφιασµένος, µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες και χιόνια τοπικά στα ορεινά. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή πτώση, παραµένοντας όµως κοντά στις µέσες κλιµατολογικές τιµές.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ