Έχεις ακούσει ποτέ (για) τους καταρράκτες των Παραδεισιών στην Τρόζενα [ΒΙΝΤΕΟ]

Το νερό πηγάζει από το έδαφος, από ένα αμπέλι στο χωριό το οποίο βρίσκεται σε κοντινή απόσταση και ακολούθως πέφτει από τους καταρράκτες, δημιουργώντας μια μαγευτική εικόνα.

 


Article featured image
Article featured image

Κεντρική φωτογραφία: Μιχάλης Μιχαήλ

Βίντεο: Ζαχαρίας Αθανασιάδης

 

Το εν λόγω αξιοθέατο θα μπορούσε άνετα να χαρακτηριστεί ως ένα από τα πιο σημαντικά περιβαλλοντικά σημεία αναφοράς του νησιού, αφού οι εικόνες και τα χρώματα σε συνδυασμό με τον ήχο δημιουργούν ένα εντυπωσιακό οπτικοακουστικό αποτέλεσμα!

Το νερό πέφτει από ένα βράχο με ασβεστολιθικά πετρώματα, ύψους περίπου 100 μέτρων.

Παρακολουθώντας κάποια σχετικά βίντεο που αναρτήθηκαν στη σελίδα Καιρόφιλοι Κύπρου, τις τελευταίες ώρες, είναι πραγματικά εντυπωσιακό το πόσο νερό βγαίνει από το υπέδαφος του αμπελιού.Δείτε πιο κάτω σχετικά screenshots από τα βίντεο.

 

 

Μιλώντας με τον κύριο Ζαχαρία Αθανασιάδη, ο οποίος μας παραχώρησε και το παρακάτω εντυπωσιακό βίντεο, μας ανέφερε ότι πριν περίπου δύο χρόνια τους είχαν ενημερώσει ότι στο εν λόγω αμπέλι είχε δημιουργηθεί ένα πίδακας απ’ όπου έβγαινε το νερό, αλλά φέτος το νερό φαίνεται να βγαίνει από αρκετά σημεία.

 

 

Από ένα άλλο σχόλιο στο διαδίκτυο μάθαμε πως η πηγή αυτή ονομάζεται Περνιά και ότι δεν ανοίγει εύκολα, παρά μόνο σε καλές χρονιές.

 Δες κι αυτό: Ήξερες για τη σιδερένια γέφυρα της Τρόζενας; 

Για την ιστορία, η Τρόζενα είναι ένα εγκαταλελειμμένο χωριό στα σύνορα των επαρχιών Λεμεσού και Πάφου, και συνορεύει στα βόρει με το Πραιτώρι, στα βορειοδυτικά με τις Κέδαρες, στα δυτικά με το Κίδασι, στα νότια με τη Δορά, στα ανατολικά με τη Μαλιά και στα βορειοανατολικά με το Άρσος.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ