Τα 8.158 ψέματα του παμμέγιστου Ντόναλτ Τραμπ

Του χρειάστηκαν μόλις δύο χρόνια για να σπάσει το προσωπικό του ρεκόρ.

 


Όχι πως είχαμε άλλη εντύπωση, ωστόσο έρευνα που επικαλείται δημοσίευμα της εφημερίδας «Washington Post», βάζει στο μικροσκόπιο τις δηλώσεις που έκανε από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων του έως σήμερα, ο Ντόναλτ Τραμπ αναφέροντας ότι ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ έκανε συνολικά 8.158 ψευδείς ή παραπλανητικούς ισχυρισμούς από τότε που ανέλαβε τα ηνία της χώρας.

Η βάση δεδομένων «The Fact Checker» που αναλύει, κατηγοριοποιεί και παρακολουθεί κάθε «ύποπτη» δήλωση του προέδρου, εντόπισε τα ψέματα και τις αναλήθειες του συζύγου της Μελάνια.

Συγκεκριμένα, στη διάρκεια της πρώτης του θητείας, ο πρόεδρος Τραμπ έκανε, κατά μέσο όρο, 5,9 ψευδείς ή παραπλανητικούς ισχυρισμούς. Ωστόσο, στην δεύτερη θητεία του το τερμάτισε...με σχεδόν 16,5 ψευδείς ή παραπλανητικούς ισχυρισμούς σε καθημερινή βάση.

«Ξεκινήσαμε αυτό το έργο ως μέρος της κάλυψης των πρώτων 100 ημερών του προέδρου, κυρίως επειδή δεν μπορούσαμε να συμβαδίσουμε με το ρυθμό και τον όγκο των ανακριβειών του Ντόναλντ Τραμπ», εξηγεί στέλεχος από τη βάση δεδομένων «The Fact Chekker που συνεργάζεται με το ανάλογο τμήμα της εφημερίδας «Washington Post». «Το διαδραστικό μας γράφημα, το οποίο διαχειριζόμαστε με την εφημερίδα «Washington Post», εμφανίζει μια τρέχουσα λίστα με κάθε ψευδή ή παραπλανητική δήλωση του Αμερικανού προέδρου», προσθέτει. 

Τις πρώτες 100 ημέρες, ο πρόεδρος των ΗΠΑ έκανε συνολικά 492 δηλώσεις που δεν ευσταθούν. Το 2019, κατάφερε να ξεπεράσει αυτόν τον αριθμό μόλις τις τρεις πρώτες εβδομάδες. Τον περασμένο Οκτώβριο, πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές, έκανε περισσότερους από 1.200 ψευδείς ή παραπλανητικούς ισχυρισμούς.

 

Πηγή: Πρώτο Θέμα


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ