Αν σου ζητούσαν να γδυθείς σε μια παράσταση τι θα έκανες;

Το γυμνό είναι τέχνη στο θέατρο. Τι γίνεται, όμως, όταν σε παράσταση ζητείται και από τους θεατές να γδυθούν;

 


Article featured image
Article featured image

Πρωτοπόροι αυτής της ιδέας ήταν οι Παριζιάνοι με την παράσταση «Nu et Approuvé» (Naked and Approved) που στα ελληνικά σημαίνει «Γυμνοί και Αποδεκτοί».

Αν και ο καιρός τους έβαλε δυσκολίες, μιας και η θερμοκρασία ήταν λίγο πάνω από το μηδέν, η περασμένη Κυριακή φαίνεται πως ήταν ξεχωριστή για τους καλλιτέχνες και τους παρευρισκόμενους, ενώ στο Twitter έγινε λόγος για «μια αξέχαστη εμπειρία».

 «Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να γελάσεις από το να γελάσεις γυμνός», αναφέρει ο Σεντρίκ Αματό, επικεφαλής ομάδας γυμνιστών στο Παρίσι. «Πρέπει να σπάσουμε τους κοινωνικούς κώδικες και να είμαστε ο εαυτός μας σε τέτοιες καταστάσεις, να μην ντρεπόμαστε».

Η θεατρική παράσταση αφηγείται την ιστορίας ενός αδελφού και μιας αδελφής, οι οποίοι επισκέπτονται το εξοχικό των γονιών τους που βρίσκεται στην παραλία και ανακαλύπτουν ότι κανείς στην περιοχή δεν είναι ντυμένος.

Μόλις τελείωσε η παράσταση, το κοινό ντύθηκε κι έφυγε. Τους είχε ζητηθεί να φέρουν και τις πετσέτες τους για λόγους υγιεινής. Οι VIP πελάτες κάθονταν σε καλύμματα καθισμάτων μικροϊνών.

 Οι δημιουργοί ισχυρίζονται ότι το έργο είναι «η πρώτη παράσταση γυμνιστών , από γυμνιστές, για γυμνιστές».

Πηγή: CNN 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ