Η Ξένια και η Μαρία μάς παρουσιάζουν τις δημιουργίες τους από μπετόν

Από τα γλαστράκια και τις λάμπες, μέχρι τα κηροπήγια και τα σταχτοδοχεία... όλα μπορούν να δώσουν μία νέα και πολύ μοντέρνα διάσταση στον χώρο μας!

 


Article featured image
Article featured image

Η Ξένια Παναγή σπούδασε interior design, ενώ η Μαρία Γρηγορίου σπούδασε Media Art και Graphic Design. Δύο φαινομενικά διαφορετικά επαγγέλματα, που όμως σε αυτή την περίπτωση συνδυάζονται και το ένα συνδέεται και συμπληρώνει το άλλο.

Η ιδέα για το Duohaus Design Studio προέκυψε στα φοιτητικά τους χρόνια, όπως εξηγούν οι δυο δημιουργοί στη συνέντευξή τους στο Check In Cyprus. «Το "Duohaus" παράγεται από το duo (δύο) και το haus (σπίτι στα γερμανικά), μιας και ασχολούμαστε γενικότερα με τις χειροποίητες δημιουργίες, τα διακοσμητικά αντικείμενα και τη διακόσμηση του σπιτιού. Η ιδέα προέκυψε από τα φοιτητικά μας χρόνια, όταν μαθαίναμε για το κίνημα τέχνης Bauhaus, το οποίο και μας ενέπνευσε».

Με μια βόλτα από τις σελίδες τους σε Facebook και Instagram μπορείς να πάρεις μια γεύση από τις ιδιαίτερες δημιουργίες τους. «Φτιάχνουμε οτιδήποτε μπορεί να κατασκευαστεί με μπετόν, ένα υλικό ιδιαίτερα διαδεδομένο, που εφαρμόζεται ως επί το πλείστον σε έργα μεγάλης κλίμακας, αλλά παρεξηγημένο συνάμα, συχνά συνυφασμένο με χαρακτηρισμούς, όπως ψυχρό και χοντροκομμένο. Γι’ αυτό κι εμείς αποφασίσαμε να του δώσουμε τη θέση που του αξίζει, βάζοντάς το στην καθημερινότητά μας».

 

Δες παρακάτω δείγμα της δουλειάς τους και διάβασε ολόκληρη τη συνέντευξη που έδωσαν στο Check In Cyprus εδώ: goo.gl/7mZQq2

 

 

 

 

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ