Επιστρέφουν στην Κύπρο οι Δεινόσαυροι (του Ωκεανού)

Οι Τεράστιοι, πανίσχυροι, μυστηριώδεις «Δεινόσαυροι του Ωκεανού» έρχονται Κύπρο, πιο σύντομα απ' ότι φαντάζεσαι.

 


Article featured image
Article featured image

Τη σπουδαία αυτή έκθεση παρουσιάζει στην Κύπρο η Ελληνική Τράπεζα.

Ετοιμαστείτε για μια περιπέτεια στα βάθη του ωκεανού. Μια εμπειρία όπως καμία άλλη!

Τρία χρόνια μετά την εντυπωσιακή έκθεση «Ζωντανοί Δεινόσαυροι - Living Dinosaurs», η οποία καθήλωσε και εντυπωσίασε χιλιάδες επισκέπτες, οι δεινόσαυροι επιστρέφουν ξανά στην Κύπρο.

Αυτή τη φορά σε μια διαφορετική έκδοση, θα δούμε, θα γνωρίσουμε και θα ακούσουμε τους «Δεινοσαύρους του Ωκεανού - Dinosaurs of the Ocean». Πρόκειται για τους θαλάσσιους δεινόσαυρους και άλλα τέρατα που κολυμπούσαν στις θάλασσες της Ασίας και του Ειρηνικού, πριν από εκατομμύρια χρόνια.]

 

 

Οι «Δεινόσαυροι του Ωκεανού» είναι μια διαδραστική, εκπαιδευτική και ψυχαγωγική έκθεση, η οποία απευθύνεται σε άτομα κάθε ηλικίας από μικρά παιδιά και φοιτητές  μέχρι τον παππού και τη γιαγιά, αλλά και όσους ενδιαφέρονται για την εξέλιξη της θαλάσσιας ζωής από την προϊστορική περίοδο μέχρι σήμερα.

Η έκθεση φιλοξενεί 15 διαφορετικά είδη ρομποτικών τεράτων, σε πραγματικά μεγέθη (με μήκος έως 16 μέτρα). Με τις κινήσεις, τα χρώματα, τις υφές και τους ήχους τους, θα μας χαρίσουν μοναδικές στιγμές από την «πραγματική ζωή» αυτών των τεράστιων δεινοσαύρων της θάλασσας.

Χάρη στην ιαπωνική μηχανική των animatronics, έχει δημιουργηθεί ένας παιχνιδιάρικος και ταυτόχρονα διδακτικός περίπατος ανάμεσα στα ισχυρά θαλάσσια πλάσματα, που κάποτε κυβερνούσαν τα βάθη των ωκεανών.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν πόσο εκπληκτικός ήταν ο αρχέγονος κόσμος των ωκεανών και να εντοπίσουν τις ομοιότητες και διαφορές μεταξύ των σύγχρονων θαλάσσιων ζώων και των προγόνων τους, καθώς επίσης τις ομοιότητες και τις διαφορές μεταξύ των χερσαίων και υδρόβιων δεινοσαύρων.

Οι «Δεινόσαυροι του Ωκεανού» δημιουργήθηκαν από τους Αργεντινούς παλαιοντολόγους Δρ. Σεμπαστιάν Αστενεγκούγια και Δρ. Adrian Giacchino.

 

INFO

Η έκθεση θα βρίσκεται για πρώτη φορά στην Κύπρο, από τις 26 Ιανουαρίου έως τις 7 Απριλίου 2019, στη Διεθνή Έκθεση Κύπρου (Περίπτερο 3).

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού, Δρ. Κώστα Χαμπιαούρη.

Τη διοργάνωση της έκθεσης, ανέλαβε η MoonlightShow Productions.

Χορηγοί Επικοινωνίας: Συγκρότημα Δίας και Τηλεόραση Σίγμα

Πληροφορίες στο www.dinoscy.com

Επισκέψεις σχολείων και οργανωμένων συνόλων στο: 96 545382

 

Ώρες λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή: 08:30 – 12:30 και 15:00 – 19:00

Σάββατο & Κυριακή (και αργίες): 10:00 – 19:00

 

Εισιτήρια:

Θα πωλούνται στην είσοδο και στον ιστότοπο www.dinoscy.com

Γενική είσοδος: 10€

Πολύτεκνοι (στην είσοδο με την επίδειξη της ταυτότητας): 7€

Επισκέψεις Σχολείων: 4€

Οργανωμένα Σύνολα (15+ άτομα): 7€


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ