Πού έχει φτάσει το ύψος των χιονιών στο Τρόοδος

Με άλλο ένα άκρως κατατοπιστικό ποστ, το Kitasweather μας ενημερώνει για την κατάσταση σε σχέση με τον καιρό που επικρατεί αυτή τη δεδομένη στιγμή.

 


Article featured image
Article featured image

Λόγω έντονων βροχών που σημειώνονται στην περιοχή του Τροόδους, κατά διαστήματα από χθες, το ύψος των χιονιών έχει μειωθεί σημαντικά και από τα 32cm στο ξενοδοχείο «Jubilee» χθες σήμερα υπάρχουν μόλις 15 εκατοστά και γύρω στα 40 εκατοστά από τα 55 εκατοστά χθες στη Χιονίστρα.

Όπως σας ενημερώσαμε προηγουμένως, εξάλλου, οι πίστες αυτή την ώρα είναι κλειστές, ακριβώς λόγω της δυνατής βροχόπτωσης.

Τις επόμενες ημέρες πάντως αναμένονται ευνοϊκές θερμοκρασίες για χιονοπτώσεις και χιονοστρώσεις και αναμένονται πολύ μεγαλύτερα ύψη χιονιού από αυτά που είχαμε χθες.

Όσοι ασχολούνται με σπορ που απαιτούν χιόνι να αρχίσουν να ετοιμάζονται.

 



Σημερινή εικόνα από KitasWether

 

Χρυσάφι οι βροχές

Αυξημένη και σήμερα η εισροή νερού στα φράγματα - Αυξάνεται κι άλλο τις επόμενες ημέρες

Στο σύνολό του έχει επηρεάσει όλο το νησί με βροχές. Σε αρκετές περιοχές, κυρίως στο δυτικό - νοτιοδυτικό μισό του νησιού και στα ορεινά/ημιορεινά, έχουν καταγραφεί πολύ καλές ποσότητες βροχής μέχρι στιγμής, τόσο από τους μετεωρολογικούς μας σταθμούς όσο και από του Τμήματος Μετεωρολογίας.

Η βροχόπτωση για το μήνα μέχρι τις 8 το πρωί έχει φτάσει το 41.3% και από 1/10/2018, το 111%.

Η εισροή νερού στα φράγματα ήταν πολύ αυξημένη το τελευταίο 24ωρο, με συνολική εισροή 4.124 Ε.Κ.Μ νερού.

Από την 1η του Οκτώβρη μέχρι χθες, η συνολική εισροή ήταν 28.562 Ε.Κ.Μ νερού. Με λίγα λόγια, η εισροή του τελευταίου 48ώρου αντιστοιχεί με περίπου το 1/3 των τελευταίων τριών μηνών.

Διαβάστε περισσότερα για τις βροχές αλλά και την εισροή στα φράγματα στο Kitasweather.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ