Βροχές και χιόνια στην Κύπρο το Σαββατοκύριακο

Στο ψυγείο η Κύπρος.

 


Article featured image
Article featured image

Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος έως συννεφιασμένος με βροχές και τοπικές καταιγίδες κατά διαστήματα, κυρίως κατά το πρώτο μισό της ημέρας, σύμφωνα με το Kitasweather.

Οι καταιγίδες ενδέχεται κατά τόπους να είναι ισχυρές, με ριπαίους ανέμους και χαλάζι.

Κυρίως στα ορεινά, δεν αποκλείεται ελαφριά χαλαζόστρωση. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί έως νοτιοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί 4-5 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τα 6 και πολύ τοπικά τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται λίγο πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 17 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 16 έως 18 στα παράλια και στους 2 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Το βράδυ, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος με μεμονωμένες βροχές κυρίως στα παράλια και ορεινά/ημιορεινά. Στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους πιθανό να σημειωθεί ελαφριά χιονόπτωση.

Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νότιοι έως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 6 βαθμούς στο εσωτερικό, 9 έως 11 στα παράλια και στους -1 βαθμούς στη Χιονίστρα όπου αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Το Σαββατοκύριακο συνεχίζει ο άστατος καιρός με βροχές και τοπικές καταιγίδες κατά διαστήματα. Οι καταιγίδες ενδέχεται κατά τόπους να είναι ισχυρές, με ριπαίους ανέμους και χαλάζι.

Οι χιονοπτώσεις το Σάββατο θα είναι περιορισμένες στην περιοχή του Τροόδους ενώ την Κυριακή αναμένεται να επεκταθούν και στις υπόλοιπες ορεινές περιοχές με υψόμετρο από περίπου 1200 μέτρα και άνω. Η θερμοκρασία σημειώνει σταδιακή αισθητή πτώση.

 

 

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου:

Βαροµετρικό χαµηλό επηρεάζει την περιοχή.

Σήµερα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος και αναµένονται τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, αρχικά στα δυτικά, ενώ προοδευτικά θα επηρεαστούν και οι υπόλοιπες περιοχές.

Οι άνεµοι θα πνέουν, αρχικά κυρίως νοτιοδυτικοί ισχυροί 5 και παροδικά µέχρι πολύ ισχυροί 5 µε 6 Μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά µέχρι το απόγευµα κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 Μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι γενικά ταραγµένη και στα προσήνεµα µέχρι κυµατώδης. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 16 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 18 στα παράλια και στους 6 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος και αναµένονται µεµονωµένες βροχές και αργότερα πιθανό µεµονωµένες καταιγίδες κυρίως στα παράλια. Στα ψηλότερα ορεινά θα πέσουν λίγα χιόνια.

Οι άνεµοι θα πνέουν µεταβλητοί ασθενείς 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά λίγο ταραγµένη στα ανατολικά, µέχρι ταραγµένη στα νότια παράλια και ταραγµένη στα υπόλοιπα παράλια.

Η θερµοκρασία θα πέσει στους 6 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 8 στα παράλια και στον 1 βαθµό στα ψηλότερα ορεινά, όπου θα σχηµατιστεί παγετός.

Το Σάββατο και την Κυριακή, ο καιρός θα είναι παροδικά κυρίως συννεφιασµένος και αναµένονται τοπικά βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες.

Το Σάββατο αναµένεται χιόνι στα ψηλότερα ορεινά, ενώ το βράδυ του Σαββάτου και την Κυριακή αναµένεται χιόνι ή χιονόνερο και στα ορεινά. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει σταδιακά πτώση, για να κυµανθεί κάτω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Τη ∆ευτέρα, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος και αναµένονται τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, κυρίως µετά το µεσηµέρι. Χιόνι ή χιονόνερο αναµένεται στα ψηλότερα ορεινά.

Η θερµοκρασία δεν αναµένεται να σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή, για να κυµανθεί κάτω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.  


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ