Κίτρινη Προειδοποίηση για πολύ ισχυρούς έως θυελλώδεις ανέμους

Πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις, δυτικοί άνεμοι 6-8 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τα 9-10 μποφόρ αναμένεται να επηρεάσουν κυρίως τα προσήνεμα τμήματα του νησιού, τα παράλια και κορυφές των βουνών κατά τη διάρκεια της προειδοποίησης, σύμφωνα με το Kitasweather.

 


Article featured image
Article featured image

Η αισθητή θερμοκρασία στα ορεινά θα είναι κατά 10-12 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από την πραγματική.

Λόγω των πολύ ισχυρών έως θυελλωδών ανέμων που αναμένεται να επηρεάσουν τοπικά το νησί, ενδέχεται να δημιουργηθούν τοπικά προβλήματα κυρίως στο οδικό δίκτυο, λόγω αποκοπής δέντρων ή από παρασυρόμενα από τον άνεμο αντικείμενα, διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος και μεμονωμένες καταστροφές σε γεωργικές καλλιέργειες και περιουσίες.



Ισχύς από 03:00 Τ.Ω, 6/1/2019 μέχρι: 22:00 Τ.Ω 6/1/2019.

Ώρα έκδοσης: 12:00 LT, 5/1/2019.

 

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου αναμένονται πολύ ισχυροί έως θυελλώδη άνεμοι οι πολίτες καλούνται:

• Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία σε περίπτωση που παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

• Να αποφύγετε τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

• Όσοι δεν έχετε φυλάξει τα εξωτερικά στολίδια και φωτάκια από τις γιορτές, μάλλον ήρθε η ώρα να το κάνετε.

• Να αποφεύγουν εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.

 

Η πρόγνωση όπως εκδόθηκε στις 12:00 σήμερα από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου:

Χαµηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ βαροµετρικό χαµηλό αναµένεται από αύριο.

Το απόγευµα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος µε τοπικές βροχές ή και καταιγίδα, κυρίως στα δυτικά. Στα ψηλότερα ορεινά αναµένεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος µε τοπικές βροχές. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 6 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 9 στα παράλια και στον 1 βαθµό στα ψηλότερα ορεινά όπου θα επικρατεί παγετός.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες και στα ορεινά χιόνι ή χιονόνερο. Από το απόγευµα αναµένεται σταδιακή βελτίωση. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ισχυροί µέχρι πολύ ισχυροί, 5 µε 6 µποφόρ και η θάλασσα θα είναι κυµατώδης. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 13 βαθµούς στο εσωτερικό και στα παράλια και στους 2 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου θα επικρατεί, τοπικά, παγετός.

Την ∆ευτέρα και την Τρίτη ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα συννεφιασµένος και αναµένονται τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Στα ορεινά αναµένεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος. Η θερµοκρασία δεν θα σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή κατά το τριήµερο, και θα κυµανθεί κάτω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ