Η Αστυνομία ξεκινά αύριο (Δευτέρα) την πρώτη εκστρατεία για το 2019

Τη Δευτέρα, 7 Ιανουαρίου, η Αστυνομία Κύπρου αρχίζει την πρώτη φετινή εκστρατεία ελέγχου ταχύτητας.

 


Article featured image
Article featured image

Φωτογραφία: Θεοδώρα Ιακώβου / CITY

 



Δες κι αυτό: Μπήκαμε στα νέα «έξυπνα» αυτοκίνητα της Αστυνομίας Κύπρου [ΕΙΚΟΝΕΣ]



 

Η υπερβολική ταχύτητα είναι μια από τις κύριες αιτίες πρόκλησης τροχαίων συγκρούσεων. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός ότι αποτελεί έναν από τους λεγόμενους τέσσερις «δολοφόνους της ασφάλτου». Χαρακτηριστικές είναι και οι στατιστικές, που καταδεικνύουν την υπερβολική ταχύτητα, ως την τρίτη συχνότερη αιτία πρόκλησης θανατηφόρων τροχαίων συγκρούσεων στον τόπο μας.

Με στόχο ακριβώς να καταδείξει το πρόβλημα αυτό και να ευαισθητοποιήσει το κοινό, η Αστυνομία εξαγγέλλει την πραγματοποίηση εκστρατείας ελέγχου ταχύτητας, την ερχόμενη εβδομάδα, σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο της Κύπρου. Πρόκειται για την πρώτη φετινή εκστρατεία ελέγχου ταχύτητας, η οποία αρχίζει αύριο 7 Ιανουαρίου και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019.

Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας, πέραν της ταχύτητας των οχημάτων, θα ελέγχονται και οι υπόλοιπες τροχαίες παραβάσεις, με ιδιαίτερη έμφαση σε αυτές που αποδεδειγμένα συμβάλλουν στην πρόκληση τροχαίων συγκρούσεων. Ταυτόχρονα, θα δίνεται έμφαση και στα υπό παρακολούθηση μελανά σημεία του οδικού δικτύου καθώς και σε άλλα σημεία που ενδεχομένως θεωρούνται προβληματικά.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ