Θυμάται κανένας τον εικονιζόμενο στο κέντρο;

Η φωτογραφία που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και ξύπνησε ένα σωρό μνήμες.

 


Article featured image
Article featured image

Την φωτογραφία την ανάρτησε στο group «Λεμεσού Μνήμες» ο Θεόδωρος Θεοδώρου, ο οποίος ρωτούσε τα μέλη αν θυμούνται τον κύριο που απεικονίζεται στο κέντρο της φωτογραφίας, αφού για χρόνια αποτελούσε γνωστή φιγούρα της πόλης.

Λίγο μετά την ανάρτηση πολλοί ήταν αυτοί που θυμήθηκαν τον κύριο Αρέστη τον ψαρά, ο οποίος μεταξύ άλλων ήταν φανατικός υποστηρικτής του ΑΚΕΛ, αφού περπατούσε και φώναζε «Ζήτω το ΑΚΕΛ».

Ο Αρέστης ο ψαράς, σύμφωνα με το όσα θυμούνται οι παλιοί Λεμεσιανοί είχε πόστο στην παραλία κοντά στο ζωολογικό κήπο της πόλης και ενοικίαζε βάρκες με την ώρα. «Αρέστης ο ψαράς, ένας θρύλος από τους παλιούς ανθρώπους των ψαράδων της Φραγγοκλησιάς. Πάντα ξυπόλητος, με το παντελόνι του δεμένο με σχοινί και πάντα ντυμένος με τα μαύρα, κοιμόταν στην άμμο κοντά στις βάρκες του. Νοίκιασα την βάρκα του, θυμάμαι ένα πρωί για ένα σελίνι και πήγα με τους φίλους μου ποδηλατώντας στα πλοία και στις μαούνες που μετέφεραν ζάχαρη για να γεμίζουμε σακουλάκια και να φέρνουμε στη στεριά», θυμάται ο Phivos Burgess.

Ο Αρέστης, με καταγωγή από την Πάφο, δεν ήξερε κολύμπι, ενώ όσοι τον έζησαν τον θυμούνται να διαφημίζει την πραμάτεια του φωνάζοντας, ότι πουλά φρέσκο ψάρι αριστερό.

Αυτή, είναι και η μοναδική φωτογραφία που υπάρχει με τον Αρέστη τον Ψαρά.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ