Σύντομα γενναιόδωρο σχέδιο εθελουσίας εξόδου, αναφέρει ο CEO της Τράπεζας Κύπρου

Οι δηλώσεις του Διευθύνοντος Συμβούλου της τράπεζας, Πανίκου Νικολάου, έγιναν στο πλαίσιο συνέντευξής του στο ΚΥΠΕ.

Article featured image
Article featured image

Αναφορικά με το κυοφορούμενο νέο Σχέδιο Εθελούσιας Εξόδου (ΣΕΕ), που ετοιμάζει η τράπεζα, ο κ. Νικολάου ανέφερε:

«Είναι κάτι το οποίο εξετάζουμε πολύ σοβαρά και πολύ σύντομα θα έχουμε απόφαση. Η τράπεζα περνά μέσα από μια τεχνολογική και ψηφιακή μεταμόρφωση και στο πλαίσιο αυτό αλλάζει το επιχειρηματικό μας μοντέλο. Αλλάζοντας το μοντέλο, είναι φυσιολογικό πολλές θέσεις εργασίας και πολλοί τρόποι λειτουργίας της τράπεζας να μη συνάδουν με τις θέσεις εργασίας που έχουμε σήμερα. Άρα θέλουμε να δώσουμε την ευκαιρία στους συναδέλφους, οι οποίοι δεν θέλουν να συμβαδίσουν ή να συνεχίσουν μαζί μας να κάνουν άλλες επιλογές».

Και συμπλήρωσε:

«Ταυτόχρονα θα εξορθολογήσουμε και το κόστος της τράπεζας. Έχει αποδειχθεί ότι η μείωση του κόστους περνά μέσα από μείωση του προσωπικού».

Σε ερώτηση κατά πόσο το σχέδιο θα είναι γενναιόδωρο έτσι ώστε να πετύχει τους στόχους, ο κ. Νικολάου είπε πως «το σχέδιο θα είναι ικανοποιητικό, άρα εγώ θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω γενναιόδωρο».

Σε παρατήρηση ότι το προηγούμενο ΣΕΕ αρχικά απέτυχε και «έπιασε» τους στόχους του αφού υποβλήθηκε αναθεωρημένο, ο κ. Νικολάου είπε πως «έχοντας υπόψη αυτό το παράδειγμα, νομίζω ότι το σχέδιο θα είναι το πρώτο και το μοναδικό το οποίο θα βγει και θα είναι γενναιόδωρο».


Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο SIGMALIVE

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ