«Τα παιδιά μας έφυγαν από τα χέρια μας και πέθαναν»

Συγκλονιστικά τα όσα αναφέρουν οι δύο άνθρωποι που έχασαν τα παιδιά τους, στην προσπάθειά τους να εγκαταλείψουν την Τουρκία για να γλυτώσουν από τον Ερντογάν.

Article featured image
Article featured image
«Ο γιος μου με ρωτούσε "μαμά που πάμε;". Απάντησα "στον παράδεισο"».

Οι Φατμά και Νασίρ Ισίκ, πρώην δικαστές στο επάγγελμα, έφυγαν από την Τουρκία για να γλιτώσουν από τις διώξεις Ερντογάν. Αναγκάστηκαν να πληρώσουν 7.000 ευρώ στα κυκλώματα των διακινητών στο Αιγαίο. Ο θάνατος, όμως, τους περίμενε στα νερά του Αιγαίου. «Ήταν πολύ τρομακτικό. Η θάλασσα ήταν πολύ σκοτεινή, τα παιδιά μας έφυγαν από τα χέρια μας και πέθαναν», λέει η Φατμά Ισίκ στο Euronews. «Τα παιδιά δεν ήταν πουθενά. Μια δύο φορές κολύμπησα γύρω από τη βάρκα. Δεν μπορούσα να βρω τα παιδιά. Πιαστήκαμε από τη βάρκα. Ήμασταν σε κατάσταση σοκ», αναφέρει ο σύζυγός της.

«Δεν μπορούσαμε να ζήσουμε, να βρούμε δουλειά, φοβόμασταν μήπως συλληφθούμε, γι’ αυτό κάναμε το ταξίδι. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σκεφτόμουν τον μικρό Αϊλάν. Σκεφτόμουν μήπως πάθαιναν το ίδιο και τα δικά μου παιδιά. Δυστυχώς, είχαν την ίδια τύχη. Εύχομαι να μην πεθάνουν άλλα παιδιά», λέει από την πλευρά της η Φατμά Ισίκ.

Στο τραγικό ναυάγιο της 27ης Σεπτεμβρίου, που συνέβη στις Οινούσσες, όταν η βάρκα τους ανατράπηκε, έχασαν τη ζωή τους συνολικά πέντε παιδιά και δύο γυναίκες από την Τουρκία. Τα θύματα ετάφησαν στο μουσουλμανικό νεκροταφείο στην Χίο.

Οι επιζώντες της τραγωδίας κατέθεσαν αιτήσεις για τη χορήγηση πολιτικού ασύλου στην Ελλάδα και μεταφέρθηκαν στην ενδοχώρα με τη στήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.


Δείτε το σχετικό βίντεο του Euronews ΕΔΩ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ