Αποκαρδιωτικές εικόνες από τις πρώτες μέρες της τουρκικής εισβολής στη Συρία

Μπορεί τα Μέσα, ανά το παγκόσμιο, να αποσιωπούν ή να ωραιοποιούν καταστάσεις, ένεκα της τρομοκρατίας που ασκεί ο Τούρκος Σουλτάνος στα social media, ωστόσο, η πραγματική εικόνα είναι χειρότερη απ’ όσο ίσως φανταζόμαστε.

Article featured image
Article featured image

Με την Αμερική και τη Ρωσία να ποιούν την νήσσαν, αφήνοντας επί της ουσίας τον Ερτογάν να παρελαύνει ελεύθερος στο βόρειο τμήμα της Συρίας, σκοτώνοντας αμάχους και διαλύοντας ό,τι απέμεινε από τους προηγούμενους, η εισβολή της Τουρκίας στη Συρία είναι ίσως η πιο τρανή απόδειξη της ένδειας της διεθνούς κοινότητας.

Η «Πηγή Ειρήνης» ή «Operation Peace Spring», όπως ονόμασε η Τουρκία την εισβολή στη Συρία, έχει ήδη σκοτώσει 277 άτομα, μέχρι αυτή τη στιγμή, ανάμεσά τους και ανήλικα παιδιά, με την Άγκυρα να ανακοινώνει σήμερα πως έχασε κι αυτή έναν Τούρκο στρατιώτη.

Την ίδια ώρα ο Έρτογαν απειλεί την Ευρώπη –κατά κύριο λόγο- πως εάν τολμήσουν να χαρακτηρίσουν την επιχείρησή τους ως «εισβολή», τότε θα διοχετεύσει 3,6 εκατομμύρια πρόσφυγες σε χώρες της Γηραιάς Ηπείρου. Και η Ευρώπη φυσικά, κάνει μόκο!

Το ίδιο και τα Μέσα ανά το παγκόσμιο, καθώς μια βόλτα στα μεγάλα διεθνή Ειδησεογραφικά Πρακτορεία είναι αρκετή για να αντιληφθεί κανείς τη σιωπηρή ανοχή τους και την έμμεση προπαγάνδα υπέρ της τουρκικής εισβολής, την οποία χαρακτηρίζουν στρατιωτική επιχείρηση, με πιο τρανό παράδειγμα το Al Jazeera News, το οποίο ξεπλένει εντελώς τις τουρκικές παρανομίες, παρουσιάζοντας την εισβολή, ως ειρηνευτική δράση, υπέρ των Σύρων προσφύγων.

Στο hashtag #OperationPeaceSpring, στο #SyrianKurds όπως και σε άλλα αντίστοιχα hashtag στο Twitter, η εικόνα είναι πιο ξεκάθαρη, με τη φρίκη του πολέμου για ακόμη μία φορά να δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο, χωρίς οίκτο.


href="https://twitter.com/Derinkuvvet/status/1182521904328040448?ref_src=twsrc%5Etfw">October 11, 2019

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ