Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα έχει τσακίσει τους Έλληνες κληρικούς

Το παράπονο του Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος, για την πτώση στις εισπράξεις από το παγκάρι.

Article featured image
Article featured image

Μπορεί η γείτονα χώρα να έχει βγει από το μνημόνιο (βλ. Τσίπρας) και πλέον να βαδίζει με σταθερά βήματα στην ανάπτυξη (βλ. Μητσοτάκης), ωστόσο η οικονομική δυσπραγία για μία μερίδα επαγγελματιών δεν έχει παρέλθει.

Μια τέτοια περίπτωση είναιοι Έλληνες ιερείς, οι οποίοι δεν έχουν δει ακόμη προκοπή με την πατροπαράδοτη πηγή χρηματοδότησής τους που είναι το παγκάρι της Εκκλησίας. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1 Ελλάδος, το αποτέλεσμα της κρίσης ήταν να έχουν φτάσει τα έσοδα των εκκλησιών της χώρας στο 60% αυτού που ήταν το 2011.

Εκτός από την ιερή βουτιά στα οικονομικά όμως, υπάρχει κι ένα θέμα ευαισθησίας. Όπως δήλωσε στο κανάλι ο αντιπρόεδρος του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδας, κ. Βαμβακίδης, ο κόσμος που πηγαίνει στην εκκλησία ζορίζεται να φανεί ότι δεν αφήνει τίποτε, οπότε αφήνει άσχετα πράγματα αντί για νομίσματα, μεταξύ άλλων «υποδεέστερα από το ευρώ νομίσματα» (!), δραχμές, αλλά κουμπιά.

Όπως είπε ο chief κληρικός:

«Βρίσκουμε δραχμές, νομίσματα άλλων κρατών, ακόμα και κουμπιά. Ο προσερχόμενος στο ναό για να αποφύγει τα αδιάκριτα βλέμματα των υπολοίπων, κάνει την κίνηση ότι ρίχνει κάτι έτσι ώστε να φανεί ότι δίνει κάτι.»


Με πληροφορίες από Luben

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ