Σεξομολογήσεις #459: «Φοβάμαι να αγαπήσω ξανά»

*Αν θέλεις κι εσύ απάντηση στην απορία σου, αν θέλεις να μοιραστείς μια ιστορία σου με την Tipster, γράψε στο sextalk@city.com.cy

Article featured image
Article featured image

Γεια σου Tipster μου,

Σου γράφω κι εγώ τον πόνο μου για να μου πεις την άποψή σου. Ζω στην Αγγλία εδώ και λίγα χρόνια, αρχικά λόγω σπουδών και έπειτα λόγω δουλειάς. Πριν 3 χρόνια γνώρισα ένα παιδί, στο μεταπτυχιακό μου, με καταγωγή από Ελλάδα και τα φτιάξαμε μετά από ένα χρόνο, αφότου είχαμε ολοκληρώσει τις σπουδές μας. Είμαστε μαζί για περίπου δύο χρόνια, τα οποία συγκατοικούσαμε. Κάναμε πολλά πράγματα μαζί, ταξιδεύαμε, κάναμε εκδρομές, είχαμε πολλούς φίλους ζευγάρια, ενώ τους τελευταίους μήνες ήμασταν από απόσταση, λόγω της δουλειάς. Γενικά ήταν τα καλύτερα χρόνια της ζωής μου, μ’ έκανε χαρούμενη και καλύτερο άνθρωπο επειδή έβλεπα πάντα πολύ θετικά τη ζωή, όσο ήμουν μαζί του. Ξαφνικά, χωρίς να το έχουμε συζητήσει προηγουμένως, μου ανακοινώνει πως σκέφτεται να επιστρέψει μόνιμα στην Ελλάδα μετά τα Χριστούγεννα του 2020. Μετά το πρώτο σοκ, τον ρώτησα τι θα γίνει μ’ εμάς και μου είπε πως θέλει να τον ακολουθήσω λίγο αργότερα. Η αλήθεια είναι πως ήθελα να πάω, αλλά όλο αυτό μου δημιούργησε άγχος και φόβο, γι’ αυτό του είπα πως θα τον ακολουθήσω μόνο αν είναι σίγουρος για τη σχέση μας και ότι όλο αυτό που έχουμε θα καταλήξει σε οικογένεια. Δύο εβδομάδες αργότερα, μου ζήτησε να χωρίσουμε αφού δεν πιστεύει πως θέλουμε τα ίδια πράγματα. Έχασα τη Γη κάτω από τα πόδια μου, έχει τώρα 4 μήνες που κλαίω, βασανίζομαι, έχω χάσει τον ύπνο μου και γενικά προσπαθώ να το αφήσω πίσω, αλλά μου λείπει και πάντα κάτι γίνεται και επανέρχεται στο μυαλό μου. Μου έστειλε αίτημα φιλίας η μητέρα του στα social media, μου στέλνει και ο κολλητός του κατά διαστήματα, για να δει αν είμαι καλά. Δεν μπορώ να προχωρήσω γιατί πιστεύω ότι είμαστε πλασμένοι ο ένας για τον άλλο (το ήθελα να πετύχει). Είμαι από οικογένεια με αγάπη, και πιστεύω στον έρωτα. Πιστεύω πως θα βρω κάποιον που θα ξεπερνάμε μαζί τα εμπόδια της ζωής. Φοβάμαι να συνδεθώ με κάποιον ερωτικά, αν δεν υπάρχει κάτι πιο βαθύ και δεν θέλω να αλλάζω συντρόφους. Πιστεύω πως για τον κάθε έναν από εμάς, υπάρχει ο ιδανικός. Στο περιβάλλον μου έχω τέτοια παραδείγματα. Τόσο λάθος ήταν αυτό που του είπα; Ήρθε πρόσφατα στην πόλη που ζω και ρωτούσε ‘τι κάνω’ τους κοινούς μας φίλους αλλά εμένα δεν μου έστειλε ποτέ και από τότε που χωρίσαμε δεν μιλήσαμε ποτέ ξανά. Σημείωσε δε, πως για μένα ήταν η πρώτη μου σχέση και γι’ αυτόν η πρώτη του σοβαρή σχέση (είμαι 26 και αυτό 28 ετών). Θέλω πολύ να του στείλω, αλλά φοβάμαι την αντιμετώπισή του και επειδή είμαστε 'μεγάλοι', σκέφτομαι πως εννοούσε τα όσα είπε. Μπορούμε να είμαστε ξανά μαζί; Αξίζει να του στείλω ή θα πληγωθώ; Τόσο λάθος είναι να ονειρεύεσαι τη ζωή σου με κάποιον άνθρωπο; Γιατί όλοι δειλιάζουν με την οικογένεια και γιατί είμαι τόσο ρομαντική και βασανίζομαι; Τέλος, φοβάμαι να αγαπήσω ξανά. Σ' ευχαριστώ για την απάντηση και γουστάρω πολύ τη δουλειά σου (Ελπίζω να μην σε κούρασα).

Φιλιά, μια πληγωμένη ρομαντική καρδιά από Αγγλία.





Γεια σου και σε σένα,

Μου έγραψες τον πόνο σου, αλλά, αυτό τον πόνο θέλω να τον απαλλαγείς. Τον κρατάς, τον ξεχειλώνεις, τον μαζοχίζεσαι, αλλά, δεν είναι σωστό ούτε υγιές κι ούτε έξυπνο. Από τη στιγμή που σου είπε την ατάκα ‘δεν θέλουμε τα ίδια πράγματα’ δεν αξίζει να το ξεψαχνίζεις άλλο. Θέλεις να σου πω τρικούτσουλλα τι εννοούσε με αυτό και τι εννοεί ο οποιοσδήποτε σύρνει τέτοια ατάκα; Σημαίνει ότι δεν μου κάμνεις, δεν νιώθω κάτι για σένα, πάππαλλα τζαι κανεί. Το ότι σε έκανε φόλλοου η μητέρα του, δεν μου λέει τίποτα και να μην σε κάνει να αισθάνεσαι ότι εκείνος διατηρεί ακόμα το ενδιαφέρον του. Το ότι σε ρωτά ο κολλητός του αν είσαι καλά, να μην νομίζεις ότι είναι ο άλλος που ρωτά. (Εγώ σου λέω μπορεί και να ενδιαφέρεται ο κολλητός για σένα). Άρα… MOVE ON. Προχώρα με τη ζωή σου, μην χάνεις την πίστη σου στην αγάπη, μην χάνεις το κουράγιο σου με έναν χωρισμό και μην κολλάς σε αδιέξοδα και ιστορίες που έχουν τελειώσει. Σε καταλαβαίνω εν μέρει, επειδή είναι η πρώτη σου σχέση και είναι δύσκολο για την ψυχολογία σου να απομακρύνει όλο αυτό που έζησες μαζί του. Εδάκκασες τη λαμαρίνα, αλλά, ξεκόλλα. Δεν κάνει καλό στα δόντια σου. Ψάξε αλλού, βρες αγάπη αληθινή και τότε ερωτεύτου δαγκωτά!



#AskTipster

Αν θέλεις κι εσύ απάντηση στην απορία σου γράψε στο sextalk@city.com.cy

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ