Η αλλόκοτη τοποθέτηση του Υπουργείου Παιδείας για το ζήτημα με την προσευχή

Που συνάδει μεν με τα ελληνοχριστιανικά ιδεώδη του Υπουργού, αλλά όχι με τη θέση του Υπουργειου.

Article featured image
Article featured image

Άργησε, αλλά τοποθετήθηκε το Υπουργείο Παιδείας σχετικά με το ζήτημα που προέκυψε χθες με δασκάλα στη Λάρνακα η οποία αρνήθηκε να κάνει την πρωινή προσευχή στην τάξη δημοτικού, όπου και διδάσκει.

Μια τοποθέτηση λιτή, απέριττη, αλλά και άτοπη που στην ουσία αναιρεί το ίδιο το Υπουργείο και τα όσα προηγουμένως είχαν αναφέρει στη CITY, από το νεοσύστατο Γραφείο Τύπου του ίδιου του Υπουργείου (Παιδείας).

«Το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας επισημαίνει ότι οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να μεριμνούν, ώστε να γίνεται η πρωινή προσευχή στην τάξη τους. Τα παιδιά που δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν, παραμένουν ήσυχα, σεβόμενα την ιερή στιγμή των υπόλοιπων παιδιών».

Τούτων λεχθέντων, αναρωτιόμαστε πραγματικά τι συμβαίνει εκεί στο Υπουργείο, καθώς λίγες ώρες πριν, σε ρεπορτάζ της CITY σχετικά με το θέμα της προσευχής και το κατά πόσο αυτή είναι υποχρεωτική, μας ξεκαθάρισαν πως η προσευχή είναι προαιρετική και επαφίεται στον κάθε δάσκαλο και στον μαθητή, εάν επιθυμεί να την κάνει.

Μάλιστα, όπως μας τονίστηκε από τον Υπεύθυνο του Γραφείου Τύπου, κανένας υφιστάμενος κανονισμός δεν επιβάλλει την προσευχή, ωστόσο υπάρχει σχετική νομοθεσία που επιδιώκει να κάνει υποχρεωτική την πρωινή προσευχή η οποία όμως εξετάζεται από τη Νομική Υπηρεσία, άρα δεν έχει κάποια ισχύ.

Παρόλα αυτά το Υπουργείο θεώρησε ορθό όπως αποστείλει ανακοίνωση με την οποία υποχρεώνει ουσιαστικά τους εκπαιδευτικούς, όπως πραγματοποιούν την προσευχή, ενώ δεν παραλείπει να τονίσει πως όσα παιδιά δεν επιθυμούν να συμμετέχουν, να παραμείνουν ήσυχα στη γωνιά τους, μέχρι να τελειώσει η ιερή αυτή στιγμή.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ