Από την Καμπότζη μέχρι την Κύπρο ένα (χρυσό) διαβατήριο δρόμος

Μετά τους Ρώσους μεγιστάνες (αμφιβόλου ποιότητας) πλέον η Κύπρος δίνει ιθαγένεια και σε πρωθυπουργούς - δικτάτορες.

Article featured image
Article featured image

Ως «χώρα της ελευθερίας» χαρακτήρισε το δημοσίευμα του Reuters την Κύπρο, σε ρεπορτάζ του σχετικά με τη συνεχιζόμενη πώληση διαβατηρίων σε όσους διαθέτουν περί τα 2,5 εκατομμύρια δολάρια να επενδύσουν στη χρυσοπράσινη γη μας.

Πρωταγωνιστές αυτή τη φορά στο δημοσίευμα του Reuters, μέλη της πολιτικής και οικονομικής ελίτ της Καμπότζης (ανάμεσά τους και συγγενείς του πρωθυπουργού της χώρας Hun Sen), μιας χώρας υπό καθεστώς δικτατορίας, οι οποίοι φαίνεται πως πλέον θεωρούνται Κύπριοι πολίτες και κατ’ επέκταση Ευρωπαίοι. Εδώ να σημειωθεί πως ο Sen αλλά και τα μέλη της οικογένειάς του βρίσκονται σε μαύρη λίστα εισόδου από τις ΗΠΑ, εδώ και χρόνια. Αλλά αυτό είναι μια μικρή λεπτομέρεια που δεν απασχολεί τους εδώ αρμοδίους.


Σε άλλα νέα, όταν η κυπριακή κυβέρνηση κλήθηκε να σχολιάσει από το Reuters το δημοσίευμα και να δώσει εξηγήσεις για το πώς παραχωρήθηκαν αυτά τα διαβατήρια… απλώς δεν απάντησε.

Πάντως το μεγάλο ειδησεογραφικό πρακτορείο φαίνεται να κατέχει σημαντικό αριθμό εγγράφων, τα οποία αποκαλύπτουν τα άτομα για τα οποία υποβλήθηκε εισήγηση στο υπουργικό Συμβούλιο για να αποκτήσουν κυπριακό διαβατήριο μέσω του σχεδίου επενδύσεων. Ενώ το Reuters αναφέρεται και σε γνωστό δικηγορικό γραφείο το οποίο ασχολείται με παροχή διαβατηρίων στην Κύπρο αλλά και σε μεγάλο ελεγκτικό γραφείο το οποίο επίσης προσφέρει υπηρεσίες παροχής κυπριακού διαβατηρίου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ