Επείγουσα έκκληση για τη Σερέ Κανίε

Προσοχή, σκληρές εικόνες!

Article featured image
Article featured image


Οι συμπρόεδροι του Τμήματος Υγείας, στην πολιορκούμενη πόλη Σερέ Κανίε, στη βόρειο Συρία, εξέδωσαν χτες βράδυ επείγουσα έκκληση προς όλους τους ανθρωπιστικούς οργανισμούς για ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ανθρωπιστική βοήθεια.

Η ανακοίνωση αναφέρει πως η Τουρκία βομβαρδίζει την πόλη και χρησιμοποιεί κάθε είδους όπλα εναντίον της, μαζί με απαγορευμένα χημικά όπλα.

χημικά_02.jpg


Η πολιορκία της πόλης από το τουρκικό στρατό την έχει αποκόψει, και ζητούν επείγουσα βοήθεια για να μεταφέρουν αλλού τους τραυματίες.

Η καταγγελία για χρήση χημικών όπλων επιβεβαιώνεται από άρθρα ξένων εφημερίδων, μαζί με φωτογραφίες πολλών αμάχων με το δέρμα καμένο από χημικά όπλα με λευκό φωσφόρο.

Έκτακτο ! Πηγή ANHA / ANF : Απαγορευμένα από τις διεθνής συνθήκες πυρομαχικών λευκού φωσφόρου στην πόλη Serêkaniyê . Συγκεκριμένα στην καταγγελία προέβη ο Γιατρός Fariz Hemo που εργάζεται στο νοσοκομείο al-Hasakah μετά από την εξέταση των εγκαυμάτων πολλών τραυματιών από την περιοχή !

Posted by Bercem Mordeniz on Wednesday, 16 October 2019

χημικά_01.jpg



Δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ σχετικά άρθρα, όπως παρουσιάστηκαν από αγγλόφωνα μέσα ενημέρωσης.



Σύμφωνα με δημοσίευση στο διαδίκτυο, μια αυτοκινητοπομπή ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΕ ΑΜΑΧΟΥΣ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ, ετοιμάζεται να φύγει ΤΩΡΑ, ώρα 12.30 μεσημέρι, 18 Οκτωβρίου, από το Τελ Τεμίρ, με σκοπό να σπάσει την πολιορκία της Σερεκανίγε, στη βόρεια Συρία.

χημικά_03.jpg

χημικά_04.jpg


Την προηγούμενη φορά που δοκίμασαν να φύγουν δέχτηκαν πυροβολισμούς από τον τουρκικό στρατό.

Η πιο πάνω ενημέρωση (πληροφορίες και φωτογραφίες) ήρθε από το Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν «Θεόφιλος» (Αρ. Μητρώου 3613, Ναυαρίνου 10, Ταχ. Κωδ. 3041, Λεμεσός, τηλ. 25106821 / 99518597 / komala.kypros@gmail.com / pyd.cyp@outlook.com

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ