Έλληνας-Ευρωπαίος «διαολοστέλνει» παιδάκι πρόσφυγα γιατί... κλαίει [ΒΙΝΤΕΟ]

Είναι ο ρατσισμός.

Article featured image
Article featured image

Άλλο ένα περιστατικό που δείχνει την καθημερινή ρατσιστική βία που δέχονται οι πρόσφυγες και οι μετανάστες κατέγραψε σε βίντεο επιβάτης του ηλεκτρικού.

Μια γυναίκα με μαντίλα κάθεται σε μια από τις θέσεις με το μωράκι της αγκαλιά. Κάποια στιγμή -αυτό δεν φαίνεται στο βίντεο- το μωρό αρχίζει να κλαίει.

Ένα τύπος από την απέναντι τετράδα καθισμάτων ενοχλήθηκε, με αποτέλεσμα να «στείλει στο διάολο» το μωρό.

Στη συνέχεια, από όπου κι έχει αρχίσει να καταγράφει το βίντεο, αρχίζει να λέει στην απορημένη γυναίκα που προσπαθεί να ησυχάσει το τρομαγμένο μωράκι της: «Εδώ είναι Ευρώπη, δεν είναι ότι να ‘ναι».

Ένας άλλος επιβάτης επεμβαίνει προσπαθώντας να υπερασπιστεί την γυναίκα: «αυτό είναι μωρό. Να πάμε στην αστυνομία θες;».

Ο πρώτος επιβάτης όμως επιμένει: «εδώ είναι Ελλάδα. Εδώ δεν μιλάμε. Δεν ουρλιάζουμε. Ο άλλος είναι κουρασμένος από τη δουλειά του. Μπαίνει στο τρένο ΜΟΥ και δεν μπορεί να ακούει την καθεμία, άντε τώρα».

Ακόμη μια κοπέλα προσπαθεί να υπερασπιστεί τη γυναίκα με το μωράκι, λέγοντας στον άλλο επιβάτη: «δεν έχει νόημα να απαντάτε. Δεν καταλαβαίνει ο άνθρωπος» και γυρνώντας στον άντρα του λέει: «δεν είναι δυνατόν, σε μωράκι να μιλάτε έτσι».

Κι όμως μια άλλη επιβάτης σπεύδει να υπερασπιστεί τον υβριστή! «Καλά λέει, το μωρό κλαίει, η μαμά τι κάνει; Έχω μεγαλώσει τέσσερα παιδιά».

«Τι θέλετε να κάνει η γυναίκα; Άντε στο διάολο, στο μωράκι;», απαντάει η κοπέλα. «Έχουμε ακούσει και χειρότερα από όταν ήρθαν», της ανταπαντάει η άλλη γυναίκα. «Τι να πω έχετε και παιδιά και μιλάτε έτσι;», λέει ξανά η κοπέλα και κλείνει το βίντεο.

17 Οκτωβρίου του 2019,Αθήνα. Όλα ξεκίνησαν όταν το μωρό στην αγκαλιά της μαμάς του άρχισε να κλαίει. Ο κύριος ενοχλήθηκε με αποτέλεσμα να διαολοστελνει το ηδη τρομαγμένο παιδάκι. <<Εδώ ειναι Ευρώπη >> είπε. Κ ως γνωστόν στην Ευρώπη τα μωρα δεν κλαίνε. <<Εδώ είναι Ελλάδα >>είπε. Και ως φαίνεται στην Ελλάδα εχουμε μια παιδεία. Οχι, δεν είναι κοινωνικό πείραμα. Αυτα. Εσείς;; Τι άλλα;;;

Posted by Olga Dolou on Thursday, 17 October 2019

Πηγή: TVXS

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ