Δύο αδέλφια πήγαν την κόντρα για τα περιουσιακά σε άλλο επίπεδο

Όταν το «τατσιλίκκιν» του συγγενή δεν έχει όρια.

Article featured image
Article featured image

Ουκ ολίγες φορές στην Κύπρο γινόμαστε μάρτυρες περιστατικών διαφωνιών και κόντρας μεταξύ συγγενών πρώτου βαθμού, με επίκεντρο τα περιουσιακά. Από έναν απλό τσακωμό, μέχρι και φόνο, κάποιοι μπροστά στα λεφτά και τα ακίνητα δεν λογαριάζουν τίποτα.

Παρόλα αυτά, τέτοια δεν συμβαίνουν μόνο στη νήσο των Αγίων, αλλά υπάρχουν ευρύτερα στον πλανήτη γη, αφού ο άνθρωπος είναι παράξενο ον.


1-26.jpg


Το περιστατικό συνέβη στη Βηρυτό, και αφορά δύο αδέλφια τα οποία φαίνεται να μην τα βρήκαν στα περιουσιακά τους με αποτέλεσμα η κόντρα να διαιωνίζεται για χρόνια με επίκεντρο ένα σπίτι.

Τα αδέλφια κληρονόμησαν τη γη από τον πατέρα τους. Αργότερα το οικόπεδο κόπηκε στη μέση από τον Δήμο με αποτέλεσμα το ένα κομμάτι να μείνει αδέξια τοποθετημένο πάνω στο δρόμο


3-25.jpg

4-23.jpg




Έτσι ο αδερφός στον οποίο ανήκε αυτό το κομμάτι αποφάσισε να εκφράσει τη δυσαρέσκεια του χτίζοντας αυτή την ιδιόρρυθμη κατασκευή για να κόψει τη θέα του αδελφού του προς τη θάλασσα. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να μειώσει και δραματικά την αξία του σπιτιού του αδελφού του.


5-23.jpg


Το σπίτι έχει πλάτος που κυμαίνεται από 60 μόλις εκατοστά στο πιο λεπτό του σημείο και φτάνει ως τα 4 μετρά. Έχει πάρει την ονομασία «αλ μπάσα» που στα αραβικά σημαίνει φθόνος.


6-19.jpg


Το σπίτι το οποίο χτίστηκε τη δεκαετία του 50’ έχει δύο διαμερίσματα σε κάθε όροφο, και λειτούργησε αρχικά ως πορνείο και στη συνέχεια ως καταφύγιο για τους πρόσφυγες του πολέμου.


7-17.jpg


8-16.jpg

Σήμερα στέκεται ως ανάμνηση της διαμάχης των δύο αδελφών. Απ’ ό, τι φαίνεται θα παραμείνει εκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς σύμφωνα με τον τοπικό νόμο είναι τοποθετημένο σε περιοχή που δεν είναι δυνατό να χτιστεί κάτι άλλο κι έτσι είναι πιο λογικό να το αφήσουν όπως είναι.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ