Καμπούρα, κατακόκκινα μάτια και πρησμένα άκρα θα έχουν οι εργαζόμενοι του μέλλοντος

Ήδη κάποιοι εργαζόμενοι του παρόντος εμφανίζουν αυτή την εικόνα.

Article featured image
Article featured image


Σε ένα όχι και τόσο μακρινό μέλλον, περίπου 20 χρόνια, οι εργαζόμενοι θα έχουν καμπούρα, πρησμένα άκρα, χλωμή επιδερμίδα και κατακόκκινα μάτια, υποστηρίζουν ερευνητές, για όσους εργαζόμενους εργάζονται υπό παρόμοιες συνθήκες εργασίας, αν δεν τις βελτιώσουν.

Ο λόγος για την Έμμα, την συνάδελφο του μέλλοντος, ένα ανδρείκελο φυσικού μεγέθους που έχει σχεδιαστεί για να δείχνει πώς η εργασία σε ένα μη εργονομικά καλό γραφείο μπορεί να επηρεάσει τους εργαζόμενους.


Meet Emma - the pale-skinned, red-eyed office worker of the future

The office worker of the future could have a permanently hunched back, varicose veins and red eyes if changes to work environments are not made, health experts have warned. | Read more: https://bit.ly/365PH4D

Posted by RTÉ News on Thursday, 24 October 2019


Αυτό το μοντέλο δημιουργήθηκε από ερευνητές μετά από συνεντεύξεις με περισσότερους από 3.000 υπαλλήλους σχετικά με τα θέματα υγείας και τις ανησυχίες τους. Και τώρα, η ομάδα αυτή των ερευνητών καλεί για ριζικές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο εργαζόμαστε – συμπεριλαμβανομένου και του μελλοντικού πιο εργονομικού γραφείου, αλλά και των διαλειμμάτων που πρέπει να κάνουν οι εργαζόμενοι.

Ο επιστήμονας, ειδικός στη μελλοντική συμπεριφορά, Γουίλιαμ Χάιαμ και μια ομάδα εμπειρογνωμόνων από τους τομείς της εργονομίας, της επαγγελματικής υγείας και της επαγγελματικής ευεξίας έθεσαν ως στόχο να διερευνήσουν τις επιπτώσεις που έχουν οι εργασιακοί χώροι στην υγεία των εργαζομένων. Με βάση έρευνες σε περισσότερους από 3.000 εργαζόμενους στη Γαλλία, τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, η ομάδα προέβλεψε πως τα γραφεία ενδέχεται να αλλάξουν το ανθρώπινο σώμα τα επόμενα 20 χρόνια.


emma_wp.jpg


Από τα ευρήματά τους, οι ερευνητές συνεργάστηκαν με τους ειδικούς της εταιρείας Helix 3D Ltd για να δημιουργήσουν την Έμμα – ένα ανησυχητικά καμπουριασμένο μοντέλο σε φυσικό μέγεθος για να απεικονίσουν τις πιθανές επιπτώσεις του σύγχρονου εργασιακού χώρου στο σώμα μας. Συγκεκριμένα, η Έμμα έχει μια μόνιμη καμπούρα από το γεγονός ότι κάθεται για πολλές ώρες σε ένα γραφείο, έχει ξηρά κόκκινα μάτια από την παρατεταμένη έκθεση στην οθόνη του υπολογιστή και χλωμό δέρμα, από τα χρόνια που περνά σε ένα γραφείο κάτω από τη λάμψη του τεχνητού φωτός.


VP-COMP-MANNEQUIN.jpg


«Η έκθεση Work Colleague of the Future δείχνει πως οι εργοδότες και οι εργαζόμενοι πρέπει πραγματικά να δράσουν τώρα και να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της κακής υγείας στο χώρο εργασίας», δήλωσε ο Χάιαμ. «Εάν δεν κάνουμε ριζικές αλλαγές στην επαγγελματική μας ζωή, όπως το να κινούμαστε περισσότερο, να αλλάξουμε τη στάση του σώματος στο γραφείο, να κάνουμε τακτικά διαλείμματα, τα γραφεία μας θα μας αρρωστήσουν. Ως αποτέλεσμα, οι εργαζόμενοι του μέλλοντος θα μπορούσαν να υποφέρουν από προβλήματα υγείας».

Οι ερευνητές διαπίστωσαν πως οι εργαζόμενοι γραφείου περνούν κατά μέσο όρο 6 ώρες καθημερινά σε ένα γραφείο. Πάνω από το 90% των ερωτηθέντων ανέφερε ότι ανησυχεί πως αυτό ήταν υπερβολικά μεγάλο χρονικό διάστημα και το 98% φοβάται ότι θα μπορούσε να οδηγήσει σε μελλοντικά προβλήματα υγείας.


Πηγή: iefimerida.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ