Ποιο είναι το πιο αλλόκοτο μέρος που έχεις κρύψει χρήματα ή κοσμήματα στο σπίτι;

Από βρώμικες κάλτσες, μέχρι «πουγιόττα» οι Κύπριοι -όταν πρόκειται για χρήματα- διαθέτουν άκρατη φαντασία.

Ποιο είναι το πιο αλλόκοτο μέρος που έχεις κρύψει χρήματα ή κοσμήματα στο σπίτι;

Από βρώμικες κάλτσες, μέχρι «πουγιόττα» οι Κύπριοι -όταν πρόκειται για χρήματα- διαθέτουν άκρατη φαντασία.

Article featured image
Article featured image

Κεντρική φωτογραφία: Sara Kurfeß/Unspash




Η ιδέα προέκυψε έπειτα από μια χαλαρή συζήτηση στο γραφείο για του πού κρύβουμε κατά καιρούς διάφορα πολύτιμα αντικείμενα στο σπίτι, όπως χρήματα ή/και κοσμήματα.

Το χρηματοκιβώτιο απορρίφθηκε εξ αρχής αφού εκτός από έλλειψη φαντασίας, είναι και μία πολύ προφανής επιλογή για επίδοξους ελαφροχέρηδες, ενώ για τραπεζικές θυρίδες ούτε λόγος, καθώς δεν παίζουν τέτοια ποσά ή αντικείμενα αξίας που να χρειάζονται μια τέτοια διαδικασία.

Αφού είδαμε και αποείδαμε, σκεφτήκαμε να ρωτήσουμε «δικά» μας άτομα, για να μας αποκαλύψουν ποιο είναι το περίεργο ή αλλόκοτο μέρος που έκρυψαν ποτέ τα χρήματά τους, είτε στο σπίτι είτε σε κάποιο ταξίδι, για να πάρουμε ιδέες.

Εκ του αποτελέσματος, πάντως, το συμπέρασμα στο οποίο καταλήξαμε είναι πως όλοι όσοι μιλήσαμε, πλέον, δεν έχουν έγνοια πού να κρύψουν πολύτιμα αντικείμενα ή χρήματα αφού ούτε μετρητά παίζουν, ούτε και στις πιστωτικές κάρτες προλαβαίνει να μείνει διαθέσιμο υπόλοιπο.



Άρτεμις:
Τους καλούς καιρούς, των παχιών αγελάδων, όταν έπαιζαν μετρητά στο σπίτι θυμάμαι να τα είχα κρύψει στο κουτί με τα δημητριακά, μέσα στα δημητριακά. Εννοείται πως δεν έτρωγε ποτέ κανείς από εκείνο το κουτί!

Ελισάβετ: Σε CD του Μότσαρτ. Ποιος κλέφτης έσιει όρεξη να ακούσει Μότσαρτ;

Ανδρέας: Αυτό που λες έτυχε μόνο μία φορά. Να έχω δηλαδή πολλά χρήματα στο σπίτι, ένεκα μιας αγοράς που θα έκανα. Από τον φόβο μου μην τα χάσω, τα έβαλα σε ένα ταπερ και τα έκρυψα στο τρίτο συρτάρι της κατάψυξης, μαζί με τις σιεφταλιές και τον τραχανά.

Ιωάννα: Στη θήκη της πουγιόττας μου. Τα ζέσταινα και με ζέσταιναν.


photo-1543162035-a46eee464c2c.jpg


Αντρέας: Το πιο extreme που εκάμαμεν ήταν με τα λεφτά του γάμου. Τα κρύψαμε σε μία σακούλα σκουπιδιών και τα κρύψαμε κάτω από κούτες, για να μοιάζουν με σκουπίδια.

Στάλω: Το πιο περίεργο μέρος που έκρυψα λεφτά και κοσμήματα, ήταν στη βιβλιοθήκη μου. Έκοψα ένα βιβλίο, που δεν ήθελα, δημιούργησα ένα κενό και τα έβαλα μέσα. Όπως ακριβώς κάνουν στις ταινίες!

Χρήστος: Μέσα σε κορνίζα, ανάμεσα στη φωτογραφία και το πίσω μέρος του πίνακα. Κοσμήματα τώρα, έκρυψα και στα άπλυτά μου. Τα έβαλα σε ένα σακουλάκι και τα καταχώνιασα στο συρτάρι με τα άπλυτα.

Δημήτρης: Μέσα στο ντεπόζιτο που αποθηκεύει νερό για το καζανάκι της τουαλέτας.



photo-1565886728041-a239b6a3ec42.jpg



Βαλεντίνος: Αν πρέπει να πάρω laptop σε διακοπές (I know I know) πάντα έχω μια ανασφάλεια να το αφήνω στο δωμάτιο όταν φεύγω για βραδινή έξοδο. Επειδή συνήθως δεν το χωράει το χρηματοκιβώτιο, το βάζω μέσα στη θήκη του μαξιλαριού, με το μαξιλάρι μέσα. Κάθε φορά ελπίζω να το θυμηθώ πριν τινάξω το μαξιλάρι όταν πέσω για ύπνο!

Βασιλική: Παλαιότερα το έχω κάνει αρκετές φορές αυτό. Εκτός από την κατάψυξη, έχω βάλει χρήματα και σε κουτί με μακαρόνια.

Θεοδώρα: Χαρτονόμισμα κάτω που το χάλι και μέσα σε κουτί δημητριακών.



photo-1529066325013-4ed474ffa40e.jpg



Παναγιώτης: Στο σπίτι πλέον δεν έχω χρήματα, αλλά όταν ταξίδευα εξωτερικό και είχα πάνω μου μετρητά, τα έκρυβα σε χρησιμοποιημένες κάλτσες που έβαζα στο σακουλάκι με τα άπλυτα. Είναι τόσο αηδιαστικό που ούτε καν ο κλέφτης δεν θα τολμούσε να κοιτάξει εκεί.

Πολυξένη: Όχι ότι μου έχει συμβεί πολλές φορές, αλλά μία φορά που χρειάστηκε να κρύψω χρήματα στο σπίτι, τα έβαλα σε ένα κουτί με παπούτσια στη μύτη του παπουτσιού, μπροστά, μπροστά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ