Τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για την απόπειρα δολοφονίας με χαρτοκόπτη στον Στρόβολο

Στην υπόθεση εμπλέκονται 4 άτομα, μεταξύ τους και ένας πρώην αστυνομικός.

Article featured image
Article featured image

Σε σύλληψη του 44χρονου, βασικού υπόπτου, προχώρησε χθες αργά το βράδυ η Αστυνομία στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης που αφορά απόπειρα φόνου, πράξεις που σκοπεύουν στην πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης και επίθεσης με πρόκληση πραγματικής βλάβης.

Τι είχε προηγηθεί:

Αργά το απόγευμα Πέμπτης (24/10), σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η Αστυνομία, 44χρονος φέρεται να μετέβηκε στα γραφεία εταιρείας στη Λευκωσία και συγκεκριμένα στον συνοικισμό Κόκκινες του Στροβόλου και με τη χρήση χαρτοκόπτη να τραυμάτισε τον 39χρονο ιδιοκτήτη, καθώς και δεύτερο πρόσωπο ηλικίας 49 ετών.

Οι δύο άντρες διαπληκτίζονταν έντονα μεταξύ τους έξω από γραφείο, καθώς είχαν οικονομικές διαφορές. Τότε ένα τρίτο πρόσωπο τους προσέγγισε για να κατευνάσει τα πνεύματα, με τον ένα εκ των δύο να ανασύρει αιχμηρό αντικείμενο –χαρτοκόπτη- και να τους τραυματίζει.

Στην συνέχεια, επενέβη και τέταρτο πρόσωπο, ο πρώην αστυνομικός, ο οποίος και δέχθηκε χτύπημα από τον φερόμενο ως δράστη στον λαιμό.

Έπειτα και αφού είχε τραυματίσει τα τρία άτομα που ευρίσκονταν στη σκηνή, ο φερόμενος ως δράστης αυτοτραυματίστηκε. Θαμώνες γειτονικού καφενείου που είδαν τι είχε συμβεί, τον άρπαξαν και τον ακινητοποίησαν μέχρι να έρθει η Αστυνομία.

Οι τέσσερίς τους μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, με τον 48χρονο πρώην αστυνομικό να βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες σε σοβαρή κατάσταση. Ο 39χρονος αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, απολύθηκε, ενώ αργά το βράδυ η Αστυνομία έπειτα από την έκδοση εντάλματος προχώρησε σε σύλληψη του 44χρονου για να διερευνηθεί υπόθεση απόπειρας φόνου, πράξεις που σκοπεύουν στην πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης και επίθεσης με πρόκληση πραγματικής βλάβης.




Χειρουργική επέμβαση για τον πρώην αστυνομικό

Ο 49χρονος, ο οποίος φέρει τραύμα στην περιοχή του λαιμού, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και κρατήθηκε για περαιτέρω νοσηλεία στη μονάδα εντατικής θεραπείας. Η κατάσταση της υγείας του κρίνεται από τους θεράποντες ιατρούς ως σοβαρή αλλά εκτός κινδύνου.


«Έδωσα την κατάθεση μου ήδη» είπε στο δικαστήριο ο 44χρονος ύποπτος

Μετά την ακροαματική διαδικασία, ο 44χρονος τέθηκε υπό 8ημερη κράτηση.

Ενώπιον του δικαστηρίου λέχθηκαν στα εξής: Λήφθηκε τηλεφώνημα ότι σε κατάστημα υπάρχουν τραυματισμένα πρόσωπα. Μετέβηκαν μέλη του ΤΑΕ Λευκωσίας. «Ο ύποπτος μετέβη στα γραφεία της εταιρείας και συνάντησε τον ιδιοκτήτη της με σκοπό να απαιτήσει χρήματα από τη μισθοδοσία του. Αφού πέταξε καρέκλα άρχισε να φωνάζει στον εργοδότη του και φώναζε «I want my money I am a gangster i will kill you». Ο παιδικός φίλος του ιδιόκτητη που ήρθε εκεί είχε κάνει επέμβαση προηγουμένως και έπεσε στο έδαφος. Ο ύποπτος είχε στη κατοχή του χαρτοκόπτη και φώναζε, ενώ είχε τραύμα στο χέρι ο ύποπτος από τον χαρτοκόπτη που κρατούσε. Ο εργοδότης του προσπάθησε να τον καθησυχάσει χωρίς αποτέλεσμα. Δεύτερος φίλος του ιδιόκτητη (ο πρώην αστυνομικός) προσπάθησε να αποσπάσει τον χαρτοκόπτη από το χέρι του υπόπτου πιάνοντας τον από τον λαιμό και έπεσαν και οι δυο στο έδαφος. Ο ύποπτος κατάφερε τραύμα στο λαιμό στο τέταρτο άτομο. (πρώην αστυνομικό ). Όλοι οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο. Ο τραυματισμός του πρώην αστυνομικού χαρακτηρίστηκε ως κρίσιμος» ανέφερε ο ανακριτής της υπόθεσης.


Οι δηλώσεις του Εκπροσώπου Τύπου της Αστυνομίας στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο




Για συνεχή ενημέρωση στο Sigmalve

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ