«Ασχοληθείτε όχι με το πότε θα κοιμηθούν τα παιδιά αλλά με το πότε θα σκοτωθούν!»

Η πρόσφατη πρόταση νόμου για απαγόρευση μαθήματων χορού σε παιδιά μετά τις 8 το βράδυ προξένησε ποικίλες αντιδράσεις, από αυτούς που την βρήκαν αχρείαστη μέχρι αυτούς που την βρήκαν εφάμιλλη χουντικών καθεστώτων.

Article featured image
Article featured image

Μιλήσαμε με την Έλενα Σιακαλλή, από την ιστορική Σχολή Χορού Σιακαλλή, αλλά και τον Ανδρέα Αθανασίου, από την Σχολή Χορού Angels Studios, και μεταφέρουμε τη δική τους άποψη.


Από τον Δημήτρη Τοκαρή.

«Ασχοληθείτε όχι με το πότε θα κοιμηθούν τα παιδιά αλλά με το πότε θα σκοτωθούν!».

Η δραματική αυτή προτροπή έρχεται από τον Ανδρέα Αθανασίου, επεξηγώντας μας ακριβώς τι εννοεί:


71497116_596664584203203_7885938213225758720_n.png



«Η Κύπρος είναι γεμάτη από Σχολές Χορού που λειτουργούν χωρίς άδειες και χωρίς σχετικές προδιαγραφές ασφαλείας! Υπάρχουν, ας πούμε, σχολές που τα παιδιά χορεύουν σε πατάρια χωρίς καμιά έξοδο κινδύνου. Τι θα γίνει σε περίπτωση φωτιάς; Που δεν έχουν τα απαιτούμενα παρκινγκ και τα δημαρχία λένε «πληρώστε μας για να πάρετε απαλλαγή από το πάρκινγκ! Δηλαδή, τα λεφτά εξαγοράζουν την ασφάλεια των παιδιών και αυτό δεν ενοχλεί κανένα; Ή σχολές που έχουν ανεμιστήρες οροφής σε αίθουσες όπου τα παιδιά κάνουν ακροβατικές χορογραφίες και εύκολα μπορεί μια λάθος κίνηση να επιφέρει σοβαρότατο τραυματισμό! Έχουμε λύσει αυτά τα προβλήματα και έμεινε να θεωρούμε παράγοντα κινδύνου για τα παιδιά το τι ώρα θα πάνε για ύπνο; Νομίζω κάποιοι κοιμούνται ύπνο βαθύ και δεν βρίσκονται στις σχολές χορού αλλά στη βουλή»!


71801132_471196173609372_5818383116330336256_n.png


Παρόμοια και τα όσα μας είπε η Έλενα Σιακαλλή: «Τα παιδιά μας αντιμετωπίζουν απίστευτους κίνδυνους στη σημερινή κοινωνία, και πιστέψετέ με, αυτοί οι κίνδυνοι δεν βρίσκονται στα μαθήματα χορού. Το αντίθετο, ο χορός, όπως και όλες οι καλλιτεχνικές δραστηριότητες, αποτελούν τις πιο υγιείς ενασχολήσεις των παιδιών, που τα κρατούν μακριά από άλλες, πραγματικά βλαβερές δραστηριότητες. Είναι αστείο πως, ενώ σαν κοινωνία και σαν βουλή, δεν έχουμε βρει λύσεις για το κάπνισμα ανηλίκων, τα ναρκωτικά και άλλες παραβατικές δραστηριότητες των νέων, εντούτοις θέλουμε να ελέγξουμε πόσο νωρίς θα πάνε για ύπνο, κάτι που νομίζω είναι πιο σωστό να αποφασίζουν οι γονείς με τα παιδιά και όχι το κράτος.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ