Παράλληλο Πρόγραμμα Προβολών και Εκδηλώσεων για το 9ο ISFFC

Το 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους φιλοξενεί στις οθόνες του εφτά θεματικά προγράμματα, που επεκτείνονται πέρα από τα όρια της κλειστής κινηματογραφικής αίθουσας.

Article featured image
Article featured image

Για ακόμη μία χρονιά, το 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου, επιφυλάσσει μεγάλες συγκινήσεις μέσα από τη μικρού μήκους ταινία και το θεματικό πρόγραμμα προβολών του, που παρουσιάζεται παράλληλα με το κυρίως διαγωνιστικό τμήμα. Πιστό στη φιλοσοφία και τις προτιμήσεις του, το ISFFC φιλοξενεί στις οθόνες του εφτά θεματικά προγράμματα, που επεκτείνονται πέρα από τα όρια της κλειστής κινηματογραφικής αίθουσας.


  • «Meet the Distributors»

Κυριακή, 13 Οκτωβρίου | 17:30 - 19:30, Σκηνή Θεάτρου Ριάλτο

Electric Swan_Kotzamani.jpg


Φέτος, στο πάνελ «Meet the Distributors» το ISFFC φιλοξενεί διανομείς ταινιών μικρού μήκους και εκπροσώπους κορυφαίων εταιρειών που ειδικεύονται στην ανάπτυξη φεστιβαλικής στρατηγικής, οι οποίοι θα παρουσιάσουν το έργο τους σε Κύπριους και ξένους σκηνοθέτες. Σκοπός της παρουσίασης είναι να προσφερθούν πολύτιμες πληροφορίες για τον τρόπο με τον οποίο μία ταινία μικρού μήκους μπορεί να πετύχει διεθνή διανομή, για τη σημασία μιας επιτυχημένης στρατηγικής προώθησης σε φεστιβάλ και για το πώς η διανομή επηρεάζει το μέλλον ενός σκηνοθέτη. Συμμετέχουν στο πάνελ οι Ben Vandendaele - Radiator IP Sales, Carla Vulpiani - Varicoloured Holistic Film Agency, και Wouter Jansen - Some Shorts. Η εκδήλωση θα διεξαχθεί στα Αγγλικά.


  • Auteurs of French Cinema

Κυριακή, 13 Οκτωβρίου | 23:00, Yπαίθρια στην Πλατεία Ηρώων

French_Auteurs.jpg

Στην υπαίθρια αυτή προβολή, θα παρακολουθήσουμε μία συλλογή ταινιών μικρού μήκους της δεκαετίας του 90' από κορυφαίους Γάλλους σκηνοθέτες, οι οποίοι αποτελούν σήμερα ορισμένα από τα σπουδαιότερα ονόματα του παγκόσμιου σινεμά: Jean-Pierre Jeunet, Mathieu Kassovitz, François Ozon, Laurent Gorgiard.


  • Focus on Africa

Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου | 23:00, Yπαίθρια στην Πλατεία Ηρώων

Focus on Africa_YellowFever.jpg

Τη Δευτέρα 14/10, θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε ένα αφιέρωμα στον σύγχρονο ανεξάρτητο αφρικανικό κινηματογράφο, μέσα από μικρού μήκους ταινίες μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ.


  • Greek New Wave Cinema

Τρίτη, 15 Οκτωβρίου | 23:00, Yπαίθρια στην Πλατεία Ηρώων

NIMIC_STILL13©YorgosLanthimos.jpg


Στο αφιέρωμα αυτό θα δούμε σε ειδική προβολή δύο αριστουργήματα του ελληνικού σινεμά. Προβάλλεται η ταινία μικρού μήκους Nimic του βραβευμένου με Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ Καννών και τέσσερις φορές προτεινόμενου για Βραβείο Όσκαρ, Γιώργου Λάνθιμου, και η ταινία Ηλεκτρικός Κύκνος της ανερχόμενης, πολυβραβευμένης σκηνοθέτιδας και προτεινόμενης για Βραβείο της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας, Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη.


  • Κινηματογραφικές Αναγνώσεις | Words on Film

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου, 17:30-19:30, Παλιό Ξυδάδικο

WordsOnFilm.jpg


Λέξεις, εικόνα και ήχος! Το ISFFC προσκαλεί το κοινό σε ένα λογοτεχνικό περίπατο στην τέχνη του Κινηματογράφου: το παράλληλο πρόγραμμα «Κινηματογραφικές Αναγνώσεις» αποκαλύπτει την εγγενή σχέση λογοτεχνίας και κινούμενης εικόνας. Τέσσερις ταλαντούχοι Κύπριοι συγγραφείς - o Γιώργος Τριλλίδης, η Νάσια Διονυσίου, η Μαρία Πετρίδη, και η Ανθή Ζαχαριάδου, θα ερμηνεύσουν με τον δικό τους τρόπο τέσσερις ταινίες μικρού μήκους χωρίς διάλογο, διαβάζοντας ζωντανά, σε παράλληλη προβολή των ταινιών, το κείμενο που έχουν δημιουργήσει. Την εκδήλωση στηρίζει η Λέσχη Ανάγνωσης Βιβλιοτρόπιο και θα διεξαχθεί στα Ελληνικά.


  • The Female Condition

Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου | 23:00, Yπαίθρια στην Πλατεία Ηρώων

FemaleCondition.jpg


Στο αφιέρωμα αυτό παρουσιάζεται μία σειρά από ξεχωριστές ταινίες μικρού μήκους του 2018 και 2019, που διηγούνται μοναδικές ιστορίες γυναικών που αμφισβητούν τα όρια του να είσαι γυναίκα, μητέρα, σύντροφος και κόρη.


  • Αmaze Me, Moυσικά Βίντεο

Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, Yπαίθρια στην Πλατεία Ηρώων

AmazeMe.jpg


Μετά την τελετή βράβευσης κατά την τελευταία φεστιβαλική νύχτα, θα δούμε μουσικά βίντεο από ανεξάρτητους δημιουργούς. Είναι η έβδομη χρονιά φέτος που παρουσιάζεται το διαγωνιστικό αυτό πρόγραμμα με κορυφαία μουσικά βίντεο από όλο τον κόσμο, και κριτές τους φοιτητές του Τμήματος Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου.


  • Το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα www.isffc.com.cy


Διοργανωτές: Το Φεστιβάλ είναι μια συνδιοργάνωση των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπ.Π.Π.Α.Ν και του Θεάτρου Ριάλτο.

Facebook: @Int’l Short Film Festival of Cyprus

Instagram: isffc_filmfestival

Twitter: #RialtoTheatreCy /#isffc19

Είσοδος ελεύθερη (Απαραίτητη η εξασφάλιση θέσεων από το ταμείο του θεάτρου, την ιστοσελίδα του, ή την εφαρμογή Rialto Theatre App)

Κατάλληλο για άνω των 18.

Πληροφορίες: Θέατρο ΡΙΑΛΤΟ 77 77 77 45

www.isffc.com.cy / www.rialto.com.cy

Διοργανωτές:

Πολιτιστικές Υπηρεσίες Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού / Θέατρο ΡΙΑΛΤΟ

Xορηγοί Επικοινωνίας: CITY, ΡΙΚ, Eρτ3

Υπό την αιγίδα του Δημάρχου Λεμεσού, κ. Νίκου Νικολαΐδη

Επίσημος Εταίρος: Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου (EFA)

Επίσημος Χορηγός: AUDI

Τεχνική Υποστήριξη: Εvent Pro

Χορηγός Φιλοξενίας: The Mediterranean Beach Hotel

Στηρίζουν: Πρεσβεία Ιταλίας, Ινστιτούτο Γκαίτε, Tεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Κινηματογραφική Λέσχη Λεμεσού, Βιβλιοτρόπιο, Παλιό Ξυδάδικο, ΕΤΑΛ, Πανεπιστήμιο Κύπρου Γραφείο Αποφοίτων, Εφημερίδα Λεμεσός, Vestnik Kipra


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ