Φοβάσαι το σκοτάδι;

Μια θεατρική παράσταση για παιδιά και οικογένεια, στο πλαίσιο πρώτου Φεστιβάλ Κουκουβάγιας,

Article featured image
Article featured image

Η παράσταση «Φοβάσαι το σκοτάδι» είναι μια πρωτοποριακή παράσταση μου συνδυάζει ευχάριστη πλοκή, όμορφες ερμηνείες, μηνύματα αισιοδοξίας, ψηφιακή τέχνη και αλληλεπίδραση με τα παιδιά.

Λίγα Λόγια για τη κουκουβάγια μας…

Η κουκουβάγια είναι σύμβολο σοφίας αλλά ταυτόχρονα και ένας χαριτωμένος χαρακτήρας που οι περιπέτειες της ταξιδεύουν παιδιά και γονείς στο μαγικό κόσμο της φαντασίας και της δημιουργικότητας.

Ποιος ο στόχος της παράστασης;

Η παράσταση έχει ξεκάθαρο στόχο τις παιδικές φοβίες και πως να βοηθήσει τα παιδιά μέσα από μια υπέροχη ιστορία να απαλλαγούν από αυτές.

Γιατί έγινε η επιλογή του συγκεκριμένου στόχου;

Πολλά παιδιά και ενήλικες έχουν να διαχειριστούν διαφόρων ειδών φοβίες. Μια από αυτές είναι και ο φόβος του σκοταδιού. Ο ήρωας μας μέσα από τις περιπέτειες του μαθαίνει να διαχειρίζεται τον φόβο του και τελικά να τον ξεπεράσει. Μέσα από μια ευχάριστη περιπέτεια με πολλές εκπλήξεις μαθαίνει πώς να προστατεύει τον εαυτό του και να μη φοβάται.

73346490_2900792336614938_2846230172284223488_n.jpg


Ποια η πλοκή της παράστασης;

H συγκεκριμένη παράσταση είναι η συναρπαστική ιστορία της μικρής κουκουβάγιας που αν και νυχτοπούλι φοβάται το σκοτάδι και κυκλοφορεί παντού με λαμπάκια γύρω της σαν χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Η καθοριστική της γνωριμία με τη Σκότη θα της αλλάξει τη ζωή και θα συνεπάρει τους μικρούς θεατές σε ένα όμορφο θεατρικό ταξίδι με ζωντανή μουσική, ψηφιακή τέχνη, ενδιαφέρουσα πλοκή και πολλές εναλλαγές!

Ποια η καινοτομία της παράστασης;

Τα παιδιά μπαίνουν στον καλλιτεχνικό μας χώρο και αμέσως τους κάνουμε να νιώθουν οικειότητα. Ο τρόπος που το επιτυγχάνουμε είναι η έναρξη που εντάσσει τα παιδιά με ένα όμορφο και δημιουργικό τρόπο στη θεατρική ατμόσφαιρα και σιγά σιγά τους μεταφέρει στην ιστορία. Η προσωπική και άμεση αλληλεπίδραση των παιδιών με τους ηθοποιούς στο τέλος βοηθάει στην εμπέδωση των μηνυμάτων και καλλιεργεί την κριτική σκέψη των παιδιών.

Μέσα από όμορφες ιστορίες, θετικά μηνύματα, εξαιρετικό χιούμορ, ζωντανή μουσική, τραγούδι, αλληλεπίδραση…το κοινό τόσο μικροί όσο και μεγάλοι έχουν αμείωτο ενδιαφέρον μέχρι την τελευταία στιγμή.

Σε τι ξεχωρίζουμε;

Την κουκουβάγια υποδύεται με εξαιρετική μαεστρία ο ηθοποιός Αντρέι Κρουπά, ο οποίος ξεδιπλώνει τα ταλέντα του στην υποκριτική, τη μουσική και στο τραγούδι. Οι επιπρόσθετοι χαρακτήρες δίνουν μια άλλη διάσταση στη πλοκή της κάθε ιστορίας, ξαφνιάζουν ευχάριστα τους θεατές και ξεχωρίζουν με την ερμηνεία, το σπιρτόζικο χιούμορ, την αμεσότητα, την φωνή και το μεσογειακό ταμπεραμέντο της ηθοποιού Νικολέττας Χριστοφόρου.

Η παράσταση συνδυάζει ψηφιακή τέχνη και έτσι τα παιδιά μέσα από το animation μεταφέρονται σε ένα εικονικό μαγικό κόσμο, φτιαγμένο από την έμπειρη Ακαδημαικό και καλλιτέχνη Μαρία Χριστοφόρου που βάζει την προσωπική της σφραγίδα σε ένα άψογο αποτέλεσμα που δημιουργεί στο κοινό νέες εμπειρίες.

Σε ποιες ηλικίες απευθυνόμαστε;

Απευθυνόμαστε σε παιδιά και ενήλικες όλων των ηλικιών. Τόσο μεγάλοι όσο και μικροί απολαμβάνουν αυτή την διαδικασία, που είναι αναμφίβολα μια ΝΕΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ. Το μότο μας στο Φεστιβάλ αυτό είναι ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΕΜΕΙΡΙΕΣ!


Ημερ: Κυριακή, 3 Νοεμ. 2019

Διάρκεια: 1 ώρα & 20 λεπτά | Τιμή εισιτηρίου: €8

Ώρα έναρξης: 11.00πμ | Χώρος: The little worry people art and drama studio, Ορφέως 2, 2413 Έγκωμη-Λ/σία

Τηλέφωνο κρατήσεων: 99358663, 99621669, 22590197 | Περιορισμένος αριθμός θέσεων, απαραίτητη προ-κράτηση-πώληση εισιτηρίων

Προσέλευση: 15 λεπτά πριν την έναρξη

Πληροφορίες: www.thelittleworrypeople.com


73342856_429595271288341_5186616667156774912_n.jpg

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ