Ο Πλάθιντο Ντομίνγκο παραιτήθηκε από την όπερα του Λος Άντζελες

Δεν άντεξε το βάρος των κατηγοριών.

Article featured image
Article featured image

Ο Πλάθιντο Ντομίνγκο ανακοίνωσε την Τετάρτη πως παραιτείται από γενικός διευθυντής της Όπερας του Λος Άντζελες και αποσύρεται από όλες τις μελλοντικές παραστάσεις.

Οι συγκεκριμένες παραστάσεις ήταν οι τελευταίες εναπομείνασες προγραμματισμένες εμφανίσεις του στις ΗΠΑ μετά την ακύρωση άλλων εν μέσω των κατηγοριών πως παρενόχλησε σεξουαλικά πολλές γυναίκες σε διάστημα δεκαετιών.

«Οι πρόσφατες κατηγορίες εναντίον μου στον Τύπο δημιούργησαν μια ατμόσφαιρα που δυσφήμισε την ικανότητά μου να υπηρετώ αυτήν την εταιρία, την οποία τόσο αγαπώ. Παρόλο που θα συνεχίσω να εργάζομαι στο να καθαρίσω το όνομά μου, αποφάσισα πως για το καλό της Όπερας του Λος Άντζελες πρέπει να παραιτηθώ από γενικός διευθυντής και να αποσυρθώ αυτή τη στιγμή από τις μελλοντικές προγραμματισμένες παραστάσεις μου», ανέφερε ο διάσημος τενόρος σε δήλωσή του στους Times, προσθέτοντας πως πήρε την απόφαση «με βαριά καρδιά».


Η Όπερα του Λος Άντζελες απάντησε ευχαριστώντας τον Ντομίνγκο, που υπήρξε γενικός διευθυντής της από το 2003 και επρόκειτο να πρωταγωνιστήσει στην παράσταση «Roberto Devereux», η οποία θα ξεκινούσε στις 22 Φεβρουαρίου. Η Όπερα χαρακτήρισε τον τενόρο ως «κινητήρια δύναμη πίσω από την δημιουργία και ανάπτυξη της εταιρίας, δίνοντάς του τα εύσημα για τις πολιτιστική του συνεισφορά στην πόλη, που είναι «άνευ προηγουμένου και πολύ σημαντική».


Η εταιρία πρόσθεσε πως ο Ντομίνγκο εμφανίστηκε περισσότερες από 300 φορές σε 31 διαφορετικούς ρόλους και διηύθυνε πάνω από 100 φορές στην νότια Καλιφόρνια. Η παραίτηση του Πλάθιντο Ντομίνγκο έρχεται μια εβδομάδα μετά την δραματική αποχώρησή του την τελευταία στιγμή από την παραγωγή «Macbeth» της Μητροπολιτικής Όπερα της Νέας Υόρκης και την δήλωσή του πως δεν θα επιστρέψει ποτέ σε αυτήν την σκηνή, όπου εμφανιζόταν κάθε σεζόν για πέντε δεκαετίες.


Με πληροφορίες από New York Times/Lifo

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ