Το Υπ. Παιδείας εξηγεί τους λόγους που ακυρώθηκε η παράσταση «Ιούλιος Καίσαρας - Σπαράγματα»

Και ξεκαθαρίζει τη θέση του.

Article featured image
Article featured image


Το θέμα που απασχόλησε την κυπριακή πραγματικότητα την προηγούμενη εβδομάδα και έθεσε στο προσκήνιο την κακοποίηση των ζώων και τα όρια της τέχνης (ξανά), επανέρχεται μέσα από την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας το οποίο εξηγεί τους λόγους που ακυρώθηκε η παράσταση.

Ανακοίνωση σχετικά με την ακύρωση των παραστάσεων «Ιούλιος Καίσαρας - Σπαράγματα» του Romeo Castellucci-στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ ΚΥΠΡΙΑ

Το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, αναφορικά με το θέμα που προέκυψε με την ακύρωση των παραστάσεων «Ιούλιος Καίσαρας – Σπαράγματα» του Romeo Castellucci –στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ ΚΥΠΡΙΑ– επιθυμεί να ενημερώσει το κοινό ότι μετά τη διεξαγωγή των πρώτων δύο παραστάσεων της πιο πάνω παραγωγής, υπήρξε έντονη και πιεστική αντίδραση προς κάθε κατεύθυνση από πλευράς του Κόμματος για τα Ζώα, μετά από καταγγελία πολίτη προς το εν λόγω κόμμα και την Αστυνομία, γιατί, σύμφωνα με όσα υποστήριζε, το άλογο κακοποιείτο. Η αντίδραση αυτή οδήγησε τον ιδιοκτήτη του αλόγου να το αποσύρει από την παράσταση.

Μετά την εξέλιξη αυτή καταβλήθηκαν προσπάθειες από πλευράς του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Διεθνούς Φεστιβάλ ΚΥΠΡΙΑ να εξευρεθεί λύση και να συνεχιστούν οι παραστάσεις, χωρίς τη συμμετοχή του αλόγου. Αυτό όμως δεν κατέστη δυνατόν, αφού επηρεαζόταν ουσιαστικά το έργο του διάσημου σκηνοθέτη.

Η απόφαση να ακυρωθεί η παράσταση δεν ήταν του Υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ