Κρέμασαν ομοίωμα της Γρκέτα Τούμπεργκ από γέφυρα στη Ρώμη

Ομάδα ακτιβιστών «κρέμασε» τη 16χρονη ακτιβίστρια για να στείλει το δικό της μήνυμα.

Article featured image
Article featured image

Μία κούκλα με πλεξούδες που αναπαριστούσε τη νεαρή ακτιβίστρια, κρέμασαν από ανισόπεδη γέφυρα κυκλοφορίας στον αυτοκινητόδρομο Ρώμης-Φιουμιτσίνο, ομάδα ακτιβιστών, οι οποίοι ανέλαβαν την ευθύνη μέσω του Twitter γράφοντας «κρεμάσαμε την Γκρέτα Τούνμπεργκ στη Ρώμη. Η κούκλα έχει τα χαρακτηριστικά και τις πλεξούδες της. Θα ακολουθήσουν και άλλες δράσεις».

«Οι Ξύπνιοι», όπως αποκαλείται η ομάδα, έγραψαν πάνω στην κούκλα «Η Γκρέτα είναι ο Θεός σας» στα αγγλικά (Greta is your God).


cache_728x3000_Analog_medium_795487_268992_8102019.png


Όταν έγινε αντιληπτό το τι συμβαίνει, οχήματα της πυροσβεστικής και της αστυνομίας έσπευσαν να κατεβάσουν το ομοίωμα της Γκρέτα.

Πάντως, σύμφωνα με ιταλικά Μέσα, η επιλογή της γέφυρας δεν είναι τυχαία, αφού το όνομά της είναι «Ισαάκ Νιούτον», προς τιμήν του πατέρα της θεωρίας για την βαρυτική έλξη και ιδρυτή της μοντέρνας φυσικής. Η πράξη αυτή, εκτός από την ίδια την ιδέα της επιστήμης, αποτελεί και μία δυσφήμιση του αγώνα της ανθρωπότητας κατά της υποβάθμισης του σύγχρονου τρόπου ζωής, εκτιμούν στο σύνολό τους τα μέσα ενημέρωσης της Ιταλίας.

«Πράξη ντροπής» χαρακτήρισε το συμβάν αυτό η δήμαρχος της Ρώμης Βιρτζίνια Ράτζι. «Σε αυτήν και την οικογένειά της εκφράζουμε την αλληλεγγύη όλης της Ρώμης. Η στράτευσή μας για το κλίμα δεν κάμπτεται», υπογραμμίζει η δήμαρχος της Αιώνιας Πόλης σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Με πληροφορίες από huffingtonpost.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ