7 Κύπριοι διηγούνται 6 συναρπαστικές ιστορίες από τη ζωή τους

Μια αναρρίχηση στο Έβερεστ, μια άνοιξη στη Μυτιλήνη παρέα με πρόσφυγες, ένα παγωμένο ταξίδι στα Ιμαλάια και άλλες ιστορίες μυστηρίου βασισμένες σε πραγματικά γεγονότα.

Article featured image
Article featured image


Ουκ ολίγες φορές, πιάνουμε τον εαυτό μας να αναρωτιέται με ποιο τρόπο θα μπορούσαμε να ξεχωρίσουμε, να δώσουμε κάτι ενδιαφέρον στους γύρω μας, κάτι με αξία. Μεγαλεπήβολες ιδέες, ευφάνταστα project και εντυπωσιακές καμπάνιες, που τους λείπει, όμως, κάτι βασικό. Η αλήθεια. Μια αλήθεια που περιλαμβάνει βιώματα, εμπειρίες και συναισθήματα.

Η Άννα και η Κατερίνα, η Μέμνια, η Ξένια, ο Μενέλαος, η Μυρτάνη και ο Γιώργος διηγούνται, ο κάθε ένας από διαφορετικό μετερίζι, δικές τους αληθινές εμπειρίες οι οποίες ωστόσο έχουν κοινά στοιχεία τη θετικότητα και το πάθος τους για τον άνθρωπο.




Κατερίνα Προκοπίου & Άννα Κούμα: «Μια ιστορία θα σου πω…»

katerina-anna.jpg

Οι ιστορίες είναι σαν βάρκες που ταξιδεύουν από το ένα λιμάνι στο άλλο μεταφέροντας γεγονότα, συναισθήματα, μηνύματα. Κάποιες συναντιούνται και κάποιες τραβούν τη δική τους μοναχική ρότα...

Η δική μας ιστορία μιλά για δυο ταξίδια, που συναντήθηκαν τον Μάρτιο του 2016 στη Μυτιλήνη, το δικό μας και μιας βάρκας φορτωμένης ψυχές!

Εμείς έχουμε υποχρέωση να σας αφηγηθούμε την ιστορία αυτή και εσείς μπορείτε να αποφασίσετε τι θέλετε να κάνετε…

Μάθετε περισσότερα για την Άννα και την Κατερίνα ΕΔΩ.





Μέμνια Θεοδώρου: «Περιπέτειες στους -40 βαθμούς!»

memnia-theodorou.jpg

Ιστορίες από τους ωκεανούς του πλανήτη, ένα παγωμένο ποταμό στα Ιμαλάια και πώς η περιπέτεια μπορεί να αλλάξει την καθημερινή μας ζωή. Από τα ψηλά και ογκώδη κύματα μέχρι τους παγωμένους καταρράκτες στους (-)40 βαθμούς Κελσίου, η Μέμνια μας εξιστορεί τις δικές της περιπέτειες, προσκαλώντας μας να αναρωτηθούμε πόσα πολλά μπορούμε εμείς να πετύχουμε αν τολμήσουμε να ονειρευτούμε και να πάρουμε το πρώτο βήμα. Αν τολμήσουμε να αλλάξουμε το «Αποκλείεται εγώ» με το «Γιατί όχι εγώ»; Αυτά και άλλα έχεις αν αναρωτηθείς και ίσως με το τέλος της παρουσίασης να είσαι έτοιμος/η να… φύγεις για περιπέτεια!

Μάθετε περισσότερα για την Μέμνια ΕΔΩ.








Ξένια Λοϊζίδου: Το παιδί, το ποτάμι και άλλες ιστορίες για τα αυτονόητα και τα ανόητα

xenia-loizidou.jpg

Αντιστίξεις: άσπρο – μαύρο, μέρα – νύχτα, καλό - κακό. Είναι τα όρια πάντα καθαρά; Ποια τα αυτονόητα και ποια τα ανόητα; Γιατί ήρθαν οι μέδουσες, ενώ έφυγαν οι μέλισσες; Πόσο μπατάρει προς Νότο η Κύπρος; Ανυψώνεται η στάθμη της θάλασσας γύρω από το νησί μας; Κλιματική αλλαγή, περιοχές Natura 2000 κι εμείς καλώς σας βρήκαμε! Τελικά, ποιος πετάει παιδάκια στο ποτάμι;

Μάθετε περισσότερα για την Ξένια ΕΔΩ









Γιώργος Αντρέου:
«Η Κορυφή του Έβερεστ υπήρξε η μεγαλύτερη μου ήττα!»

giorgos-andreou.jpg


Αυτό που συνηθίζεται μετά από την επιτυχία ενός μεγάλου στόχου είναι η εξιστόρηση των γεγονότων και των συμπεριφορών εκείνων πριν και κατά την τελική προσπάθεια μέχρι την Κορυφή. Η Κορυφή, η οποιαδήποτε κορυφή αντιμετωπίζεται από τα πλήθη ως ο απόλυτος θρίαμβος, η απόλυτη νίκη.

Όταν με καλούν να μοιραστώ την ιστορία μου ως ο άνθρωπος που κατάφερε να ανέβει στην υψηλότερη κορυφή του πλανήτη μας, όλοι περιμένουν να ακούσουν για τις αξίες που με οδήγησαν εκεί. Κανένας στην πραγματικότητα δε νοιάζεται για το μετά, για την επόμενη μέρα.

Βλέπετε, η επιτυχία ενός στόχου έχει την δύναμη να επισκιάσει τον άνθρωπο πίσω από την επίτευξη αυτού του στόχου. Πολλοί είναι αυτοί που με ρωτούν τι ένιωσα εκεί πάνω στην κορυφή του Έβερεστ αλλά κανείς δεν αντιλαμβάνεται την πραγματική αλήθεια της απάντησης που δίνω.

«Ένιωσα πολύ μικρός και πολύ αδύναμος!» Θα ήθελα έτσι για πρώτη μου φορά να μιλήσω για εκείνη τη στιγμή της Κορυφής και για όλες τις στιγμές που ακολούθησαν.

Η Κορυφή του Έβερεστ υπήρξε η μεγαλύτερη μου ήττα. Εκεί πάνω στον συντομότερο δρόμο που οδηγεί στον ουρανό είχα απλά την ευκαιρία να αντικρύσω όλες εκείνες τις κορυφές που δεν τόλμησα ποτέ να ανέβω στη ζωή μου.

Το εγώ μου είχε υποστεί έναν επικό εξευτελισμό, όλες οι αξίες τις οποίες εκπροσωπούσα μέχρι τότε δεν είχαν πλέον αντίκρισμα, η καθημερινότητα από την οποία είχα αποδράσει για λίγο έμοιαζε πλέον με μια φυλακή. Ήξερα ότι μετά από αυτό τίποτα δεν θα ήταν ξανά το ίδιο.

Μάθετε περισσότερα για τον Γιώργο ΕΔΩ









Μενέλαος Μενελάου: «Τι size είναι τα παπούτσια σου;»

menelaos-menelaou.jpg

Εφαρμόζοντας πολλές φορές τη Σχεδιαστική Σκέψη (Design Thinking), προτρέχουμε να προσπεράσουμε γρήγορα τα πρώτα βήματα (Empathy and Define) για να φτάσουμε στα πιο fun.. (Ideation – Prototype – Test). Η σημασία όμως του πρώτου βήματος είναι τεράστια. Η Eνσυναίσθηση ή αλλιώς Empathy, είναι η βάση και κάτι πολύ περισσότερο από «έρευνα αγοράς». Είναι σημαντική όχι μόνο στο σχεδιασμό πετυχημένων προϊόντων και υπηρεσιών. Είναι ακόμα πιο σημαντική (ιδιαίτερα στις μέρες μας) στον σχεδιασμό πολιτικών και προϋπολογισμών σε κρατικό επίπεδο, στη διαμόρφωση θέσεων, απόψεων και συμπεριφορών σε προσωπικό επίπεδο και εν τέλει κοινωνικής ταυτότητας και κουλτούρας.

Μάθε περισσότερα για τον Μενέλαο ΕΔΩ






Μυρτάνη Πιερή: Ιστορίες μυστηρίου... βασισμένες σε πραγματικά γεγονότα

myrtani-pieri.jpg

Ο κόσμος μας είναι γεμάτος μυστήρια. Εμείς οι ίδιοι είμαστε ένα μυστήριο.

Η επιστήμη και η επιστημονική σκέψη όμως είναι από τα πιο δυνατά εργαλεία που έχουμε για να κατανοήσουμε τον κόσμο γύρω μας και τον εαυτό μας. Και το ταξίδι κατάκτησης αυτής της γνώσης είναι μαγικό.

Σε αυτή την ομιλία, μέσα από πραγματικές ιστορίες, θα βουτήξουμε βαθιά στους μοριακούς μηχανισμούς που χαρακτηρίζουν την ύπαρξή μας και θα έρθουμε αντιμέτωποι με την ομορφιά, τη μαγεία και την ευφυΐα των εκατομμυρίων χρόνων εξέλιξης που κουβαλάμε μέσα μας.

Μάθε περισσότερα για τη Μυρτάνη ΕΔΩ







Αν σου κινήσαμε την περιέργεια, μάθε πως οι πιο πάνω, θα μιλήσουν για τις ιστορίες τους στο «Shots of Inspiration - Special Edition», το οποίο διοργανώνει η CYTA.

Η Cyta, σε μια ειδική έκδοση της διοργάνωσης Shots of Inspirations* που έχει αγαπηθεί από το κοινό, παρουσιάζει έξι ξεχωριστές ιστορίες θετικότητας και αισιοδοξίας από ανθρώπους που εμπνέουν με το πάθος τους για τη ζωή και τον άνθρωπο. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019, στο Αμφιθέατρο των Κεντρικών Γραφείων της Cyta στη Λευκωσία, ώρα 10:00 - 14:00. Είσοδος ελεύθερη.

Θα συντονίζει ο Γιώργος Ζερβίδης.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα.




* «Shots of Inspiration» : Μηνιαίες συναντήσεις διάρκειας 45’, που διοργανώνει το Κέντρο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Cyta. Επιδιώκουν την προώθηση της δημιουργικής σκέψης στο εργασιακό περιβάλλον και παρουσιάζουν θέματα δημιουργικότητας, καινοτομίας και επιχειρηματικότητας, καθώς και παραδείγματα επιτυχημένων ατόμων και εταιρειών.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ