Από την πιο καθαρή μέχρι την πιο βρώμικη αεροπορική εταιρία [έρευνα]

Σε ποιον δεν έχει τύχει να πετάξει με αεροσκάφος που η μοκέτα μύριζε ποδαρίλα, ή υπήρχαν κολλημένες τσίχλες στα καθίσματα.

Article featured image
Article featured image


Οι αεροπορικές εταιρίες όπως τις βαθμολόγησαν (αυστηρά) οι ίδιοι οι πελάτες τους.

Με τις επιλογές πλέον να έχουν λιγοστέψει, ειδικά εάν ζεις στην Κύπρο, το να απορρίπτεις αεροπορικές εταιρείες, ειδικά για την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρουν, δεν είναι και τόσο εφικτό.

Στο εξωτερικό από την άλλη, που υπάρχει πληθώρα επιλογών, οι πελάτες έχουν απαιτήσεις από τις αεροπορικές που πληρώνουν για να τους μεταφέρουν, καθώς εκτός από την ασφάλεια των πτήσεων, ρόλο παίζει και η συμπεριφορά των υπαλλήλων, από το check in ακόμα, μέχρι και την καθαριότητα των ίδιων των αεροσκαφών.

Έρευνα που διεξήχθη στο Ηνωμένο Βασίλειο από την Ένωση Καταναλωτών Which Travel, με 8000 συμμετοχές, ανέδειξε τις πιο βρώμικες και τις πιο καθαρές αεροπορικές εταιρείες που πετούν σε όλο τον κόσμο.a.jpeg

Την όχι και τόσο τιμητική πρωτιά, ως η πιο βρώμικη εταιρία, πήρε η ιρλανδική εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair με ποσοστό 42%, σύμφωνα με το Skynews.

Οι πελάτες της Ryanair ήταν δυσαρεστημένοι, με το ένα τέταρτο (24%) να χαρακτηρίζει «κακή» την καθαριότητα στις πτήσεις της.

Ερευνητής της Which, που χρησιμοποίησε ένα υπεριώδες φως για να εξετάσει την καθαριότητα σε μια πτήση Ryanair, εντόπισε λαδωμένους δίσκους φαγητού, λερωμένα προσκέφαλα και σκονισμένα παραθυρόφυλλα κατά την επιβίβαση.

H Ryanair, ωστόσο, δεν ήταν η μόνη αεροπορική εταιρεία που επικρίθηκε για την υγιεινή της, ήταν, όμως, σε αισθητά χειρότερη θέση από τις άλλες αεροπορικές εταιρείες που συμπεριλήφθηκαν στην έρευνα.


b.jpegΠολλοί πελάτες της WizzAir ήταν αντίστοιχα απογοητευμένοι από την καθαριότητα, καθώς μόνο έξι στους 10 (62%) δήλωσαν ικανοποιημένοι.

Τα αποτελέσματα ήταν ελάχιστα καλύτερα για όσους επέλεξαν να πετάξουν με τις ισπανικές Vueling ή Iberia, με το 63% των επιβατών να είναι ευχαριστημένοι από την καθαριότητα.

Περίπου τα 2/3 (68%) των επιβατών της ΕasyJet βαθμολόγησαν την καθαριότητα ως «καλή», «πολύ καλή» ή «εξαιρετική».

Αντίθετα, η έρευνα διαπίστωσε ότι, κατά μέσο όρο, 8 στους 10 (81%) επιβάτες αξιολόγησαν θετικά την υγιεινή σε 42 αεροπορικές εταιρείες.Η British Airways απέσπασε επίσης καλά σχόλια, με τρεις στους τέσσερις επιβάτες (78%) να είναι ικανοποιημένοι με την υγιεινή της αεροπορικής εταιρείας.

Σχεδόν όλοι οι επιβάτες που πέταξαν με την Air New Zealand (97%), τη Singapore Airlines (96%), την Emirates (95%), την Qatar Airways (95%), την Cathay Pacific (94%) και την Swiss (94%) βρήκαν την καθαριότητα στο αεροσκάφος σε καλά επίπεδα.

Πέρυσι, μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Marketplace, μια καναδική τηλεοπτική εκπομπή, αποκάλυψε τη ζοφερή πραγματικότητα των διαφόρων τύπων βακτηριδίων, μούχλας και μυκήτων που βρίσκονται στα αεροπλάνα.

Μετά την ανάλυση περισσότερων από 100 δειγμάτων που συλλέχθηκαν σε 18 εγχώριες καναδικές πτήσεις, οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι τα προσκέφαλα ήταν το πιο μολυσμένο μέρος σε ένα αεροπλάνο.

Προσφέροντας συμβουλές στους επιβάτες για το πώς να προστατευτούν, η Which συνιστά το πλύσιμο των χεριών πριν από το φαγητό, την χρήση αντισηπτικών και απολυμαντικών υγρών, και την αποφυγή της επαφής των χεριών με τα μάτια, το στόμα ή τη μύτη.


Πηγή: SkyNews/Huffingtonpost.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ