Οι 6 πιο εκνευριστικές καταστάσεις που συναναντάμε σε ένα αεροπλάνο την καλοκαιρινή περίοοδο

Από τους τύπους που σηκώνονται από τη θέση τους μόλις προσγειωθεί, μέχρι αυτούς που χειροκροτούν με μανία τους πιλότους.

Article featured image
Article featured image

Μας αρέσουν τα ταξίδια και όποτε μπορούμε είναι καλό να ταξιδεύουμε, έστω και σε κοντινούς προορισμούς. Να αλλάζουμε παραστάσεις, να γνωρίζουμε νέες κουλτούρες, νέες γεύσεις, να ξεκουραζόμαστε.

Και μπορεί ο Καβάφης να έλεγε πώς σημασία έχει το ταξίδι και όχι ο προορισμός, αλλά όταν το ταξίδι περιλαμβάνει κλάματα μωρών, συνεπιβάτες που βρωμάνε αλκοόλ και μασχαλίλα και άλλους που κλείνουν τους διαδρόμους με το που το αεροπλάνο πατήσει στο έδαφος, τότε το ταξίδι αποκτά άλλη διάσταση.

Με λίγη βοήθεια από το Buzz Feed μαζέψαμε τις 5 πιο εκνευριστικές καταστάσεις που μπορεί να συναντήσεις σε ένα αεροπλάνο ταξιδεύοντας για τις καλοκαιρινές σου διακοπές με την ευχή να σου (μας) τύχουν όσο το δυνατόν λιγότερα.

Οι τύποι με τις χειραποσκευές


Με τις περισσότερες αεροπορικές εταιρείες (στην Κύπρο) να έχουν κόψει τα πολλά-πολλά facilities περιλαμβανομένων και των πολλών αποσκευών, οι περισσότεροι πλέον ταξιδεύουμε με χειραποσκευές, τις οποίες πάση θυσία θέλουμε να έχουμε παρά τω πλευρό μας, έστω και αν μας προτείνουν από το desk να τις δώσουμε για επιβίβαση στην αποθήκη του αεροπλάνου. Και τότε ξεκινάει το δράμα, αφού προσπαθούν να χωρέσουν το νταμάρι τους στον μικρό αποθηκευτικό χώρο πάνω από το κάθισμά τους πάση θυσία, έστω κι αν δεν χωράει. Σπρώχνουν, τους πέφτει, επιμένουν και ξαναπροσπαθούν με αποτέλεσμα να δημιουργούν τράφικ στο διάδρομο του αεροπλάνου, ενώ την ίδια ώρα κινδυνεύουν να τραυματιστούν όσοι κάθονται σε κοντινή ακτίνα από τη βαλίτσα που πέφτει. Και να δεν επέμβει οη αεροσυνοδός, δεν ζητάνε βοήθεια αφού ξέρουν καλύτερα.


Οι τύποι «σαν το σπίτι τους»

2i7aos1mov5z.jpg

Δεν λέω, είναι ωραίο να νιώθεις άνετα κατά τη διάρκεια της πτήσης –ειδικά- εάν είναι μακρινή. Ωστόσο το να ετοιμάζεσαι για ταξίδι στο οποίο σίγουρα θα καθίσεις σε μία μικρή καμπίνα αεροπλάνου δίπλα από –κατά πάσα πιθανότητα- κάποιον άγνωστο πρέπει να σου ξυπνήσει ένα κάποιο αίσθημα αλληλεγγύης και να σκεφτείς πως: α) πρέπει προηγουμένως να έχεις κάνει ένα μπάνιο και να βάλεις απαραίτητα αποσμητικό, β) εάν θα βγάλεις τα παπούτσια σου να μην απλώνεις τα πόδια σου στη μπροστινή θέση ή στα μούτρα του δίπλα και γ) να μην έχεις πιει τη μισή κάβα και να μυρίζεις σαν τριτοτέταρτο μπαρ.


Το ασταμάτητο κλάμα

crying-baby-on-airplane.jpg

ΟΚ, καταλαβαίνουμε πως δεν θες να αφήσεις το νεογέννητό μωράκι σου χωρίς εσένα, αλλά το να το βάζεις στη διαδικασία να ταξιδέψει, να το ταλαιπωρείς ανάμεσα σε τόσο κόσμο και να ταλαιπωρείς παράλληλα και δεκάδες άλλους επιβάτες που είναι υποχρεωμένοι να υποστούν το ασταμάτητο κλάμα του για 2, 3 ή και περισσότερες ώρες δεν το λες και δίκαιο.



Οι παρέες που… φωνάζουν

Όμορφο πράγμα να ταξιδεύεις με την παρέα σου για διακοπές. Παίζει ενθουσιασμός, τρέλα, όρεξη, καλή διάθεση. Όλα αυτά, όμως, μπορείτε να τα ζήσετε στις διακοπές σας μέχρι τέλους, γιατί πρέπει να σε ακούει όλο το αεροπλάνο καθ’ όλη τη διάρκεια της πτήσης να «παουρίζεις» και να χασκογελάς εξαντλώντας την υπομονή όλων όσοι είχαν την ατυχία να πετάνε μαζί σου;


Θα φανεί στο χειροκρότημα

clapp.jpg

Ντόπια πατέντα, την οποία οσονούπω θα κατοχυρώσει η ΚΔ, αφού δεν της έκατσε το χαλλούμι. Άνθισε τη δεκαετία του 90’, ωστόσο οι συνήθειες δύσκολα κόβονται γι’ αυτό ακόμη και σήμερα μπορείς να καταλάβεις πως ένα αεροπλάνο είναι γεμάτο Κύπριους όταν, αφού προσγειωθεί, ξεσπούν σε χειροκροτήματα λες και δεν υπάρχει αύριο. Όχι, δεν είναι απαραίτητο ούτε αναγκαίο, ούτε καν χρήσιμο!



Όλοι όρθιοι

clap1.jpg

Τελευταίο, αλλά καθόλου εξαιρετέο το σύστημα του να σηκώνονται από τη θέση τους με το που προσγειωθεί το αεροπλάνο λες και έχει δοθεί από πριν εντολή για άμεση εκκένωση. Είτε σηκωθείς είτε μείνεις στη θέση σου, μέχρι να ανοίξει η πόρτα του αεροπλάνου εκεί θα είσαι και την ίδια ώρα θα κατεβείς, άρα προς τι αυτή η αγωνία; Το μόνο που πετυχαίνεις με αυτή σου τη στάση, είναι να δημιουργείς ασφυκτικό κλίμα, φασαρία άνευ λόγου και να μπλοκάρεις το διάδρομο σε όποιον έχει πραγματικά σοβαρό λόγο να φύγει πρώτος από το αεροπλάνο… μια άλλη πτήση για παράδειγμα. Και αν θες να τεντωθείς, απλώς σήκω, τεντώσου και ξανακάτσε! Τόσο εύκολα.


Αν έχετε παρατηρήσει κι εσείς κάποιες αντίστοιχες συνήθειες ή καταστάσεις, μη διστάσετε να μας στείλε τις δικές σας εμπειρίες στο email μας info@city.com.cy.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ