Άλλη μια θεϊκή κυπριακή πατέντα

Είναι γνωστό ότι στην Κύπρο μπορούμε να λύσουμε κάθε έκτακτο πρόβλημα που θα προκύψει, όχι τόσο με τις επιστημονικές μας γνώσεις και μεθόδους, αλλά κυρίως με την χαριτωμένη μας τσαχπινιά.

Article featured image
Article featured image

Με αυτό τον τρόπο προκύπτουν συχνά οι λεγόμενες «κυπριακές πατέντες», δηλαδή πανέξυπνες λύσεις προηγμένης τεχνολογίας με τους πιο απλούς τρόπους.

Πάρτε για παράδειγμα αυτή την πόρτα, σε γνωστή καφετέρια της Λευκωσίας, όπου χθες έκανα το λάθος να θέλω να «πάω toilet». Επειδή προφανώς οι μηχανολόγοι/αρχιτέκτονες μέτρησαν λάθος, και η λεκάνη του αποχωρητηρίου δεν άφηνε την πόρτα να κλείσει, κλήθηκε να δώσει λύση κάποιος συμπαθής πελεκάνος.

Ο πελεκάνος, λοιπόν, αφού θυμήθηκε τη θρυλική ατάκα του Μ. Αλεξάνδρου, «ότι δεν λύνεται κόβεται», αποφάσισε να κόψει την πόρτα με ξυλοπρίονο, δίνοντας μια τελειωτική λύση!

Ομολογώ πως κατάφερα, με διάφορους ακροβατικούς ελιγμούς, να μπω, αλλά το να βγω ήταν πραγματικά εξαιρετικά δύσκολο και θύμιζε δοκιμασία στο Survivor. Βγαίνοντας, απαθανάτισα τη μοναδική αυτή κυπριακή πατέντα, απόδειξη του πως «όταν εμείς φτιάχναμε αποπάτους οι Γερμανοι ήταν πάνω στα δέντρα και έτρωγαν βαλανίδια»! Ή μήπως όχι;

75369218_1022344834824839_1582080194510848000_n.jpg


Δ.Τ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ